Skocz do zawartości

[CZERNIEJĄCE LIŚCIE U ROSICZEK] - Jaki Powód?

Mangusta

Rekomendowane odpowiedzi

ale problemy robicie.

Na wszelkie robactwo polecam Accelit - 0.5 ml na 0.5 l wody - dla mlodszych roslinek polecam troche zmniejszyc dawke na wszelki wypadek np do 0.4 ml

i koniecznie na dworzy pryskac w masce, oklurach, rekawiczkach - zabije wam to wszelkie robactwo. (muchy zdychaly jak kolo takiej doniczki latały :P )

Kiedys stosowalem aeorozole ale drogie to sttrasznie :)

ps. nie sugerowac sie okładką ze to do ziarna jest.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Zamieszczenie zdjęć roślinki oraz warunków w jakich jest hodowana bardzo pomoże.

happysad , a może jednak światło? Być może sie mylę, ale jak dobrze pamiętam, to roślinki masz z północnej strony, prawda?

Odnośnik do odpowiedzi

watpie aby swiatło powodowało czernienie, bardziej skłoniłbym sie w strone tego ze muchowka sie najadła i tyle :P

o ile sie nie myle to podczas rośniea (a sam napisales ze jest mała) stare płuapki usychają i wyrastaja nowe większe - jakos tak :P

Odnośnik do odpowiedzi

Mi rosiczka czarnieje nie muchołówka!!!

Warunki sie zmieniły troszeczke, nietrzymam juz w kuli tylko w akwarium z kermazytem, na połnocnym wlasnie oknie, swiatlo jest temperatura dobra... Czernieje od góry... :/

Odnośnik do odpowiedzi

rosiczka?!

lol to grzyba mozesz miec bo to dziwne

taaa... to moze byc grzybol jakiś

kup sobie taki srodek "Previcur" i spryskaj

bo innego powodu czernienia to ja nie widzie :O

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym radził po prostu wyjąć z ziemi, dokładnie wymyć korzenie w wodzie destylowanej i posadzić do świerzutkiego torfu. Następnie zapewnić jak najwięcej światła i cierpliwie czekać.

Odnośnik do odpowiedzi

moja capensis tez obumierała, ale w końcu odbiła się, wypuszcza mase nowcyh liści, a stare sie nie psują i jest na nich masa kropli. wydaje mi się że to reakacja na aklimatyzację do światła słonecznego

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.