kuki007 Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 ale problemy robicie. Na wszelkie robactwo polecam Accelit - 0.5 ml na 0.5 l wody - dla mlodszych roslinek polecam troche zmniejszyc dawke na wszelki wypadek np do 0.4 ml i koniecznie na dworzy pryskac w masce, oklurach, rekawiczkach - zabije wam to wszelkie robactwo. (muchy zdychaly jak kolo takiej doniczki latały ) Kiedys stosowalem aeorozole ale drogie to sttrasznie ps. nie sugerowac sie okładką ze to do ziarna jest. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 Ja niemam na 100% zadnych robaków ani nic takiego a czarne są... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki007 Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 no to normlane "obumieranie" ale ktos pisał ze ma robale Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 Normalne ale dlaczego!! Temp 22-25stopni, wilgotnosc 70-80%, swiatlo jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki007 Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 :roll: starosc nie radosc, na bank wyrastają nowe na ich miejsce :smile: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 Tak tylko ze moja ma wysokosc 4 cm... Jest młodziutka, wczesniej b.dobrze i szybko rosla a teraz czarnieje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC Pigmejka Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 Zamieszczenie zdjęć roślinki oraz warunków w jakich jest hodowana bardzo pomoże. happysad , a może jednak światło? Być może sie mylę, ale jak dobrze pamiętam, to roślinki masz z północnej strony, prawda? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki007 Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 watpie aby swiatło powodowało czernienie, bardziej skłoniłbym sie w strone tego ze muchowka sie najadła i tyle o ile sie nie myle to podczas rośniea (a sam napisales ze jest mała) stare płuapki usychają i wyrastaja nowe większe - jakos tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 Mi rosiczka czarnieje nie muchołówka!!! Warunki sie zmieniły troszeczke, nietrzymam juz w kuli tylko w akwarium z kermazytem, na połnocnym wlasnie oknie, swiatlo jest temperatura dobra... Czernieje od góry... :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuki007 Napisano 18 Maja 2006 Share Napisano 18 Maja 2006 rosiczka?! to grzyba mozesz miec bo to dziwne taaa... to moze byc grzybol jakiś kup sobie taki srodek "Previcur" i spryskaj bo innego powodu czernienia to ja nie widzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mangusta Napisano 19 Maja 2006 Autor Share Napisano 19 Maja 2006 Zdjęcia rosiczek z marniejącymi liśćmi :cry: Już nawet młode listki zamierają... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4L!3n Napisano 19 Maja 2006 Share Napisano 19 Maja 2006 co do 1 i 3 obrazka nie wiem , a co do 2 to mialem to samo ale to normalne .. wiesz gdy rosna nowe stare umieraja ale to nie az tak duzo ..(3/miecha) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 19 Maja 2006 Share Napisano 19 Maja 2006 Ja mam identycznie jak na foto 2,3 moja rosiczka jest malutka i mlode liscie tez obumieraja... To nie ze starosci napewno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 19 Maja 2006 Share Napisano 19 Maja 2006 Ja bym radził po prostu wyjąć z ziemi, dokładnie wymyć korzenie w wodzie destylowanej i posadzić do świerzutkiego torfu. Następnie zapewnić jak najwięcej światła i cierpliwie czekać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 20 Maja 2006 Share Napisano 20 Maja 2006 moja capensis tez obumierała, ale w końcu odbiła się, wypuszcza mase nowcyh liści, a stare sie nie psują i jest na nich masa kropli. wydaje mi się że to reakacja na aklimatyzację do światła słonecznego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi