Bartnik Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 (edytowane) Zaznaczam, że rośliny przeżyły 7 godzin w samochodzie i 35 stopniowym upałem na zewnątrz.... Dzbankowce parapetowce:P A z tym paskudą była dziwna przygoda po zakupieniu go od koleżanki z forum, zżółkły mu wszystkie liście, straciły turgor a po ok 2 tygodniach znów nabrały zielonego koloru..... A tu adelae po przesadzeniu dopiero odzyskują, wigor.. Muchol Cefalek Pospolite I te inne Reszta kolekcji innym razem:) Edytowane 10 Lipca 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 Bardzo ładna kolekcja. W szczególności najbardziej mi się podoba wybarwiony dzbanecznik Venrata. Trochę się musiał namęczyć w podróży. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 10 Lipca 2012 Share Napisano 10 Lipca 2012 a mnie najbardziej podobają się te czerwone dzbanki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 14 Lipca 2012 Share Napisano 14 Lipca 2012 Dzbanki naprawdę ładne - one tak od dawna na tym parapecie, czy dopiero co zakupione? Widzę, że rosice prawie wszystkie kwitną na jednej fotce . Na tym samym zdjęciu widać jakieś słoiki. Jeden otwarty, coś w nim chyba rośnie i drugi zamkniety, chyba z jakąś hodowlą - co to? Cefalek troszkę jakiś taki marniutki, w ogóle nie widać żadnych bukłaczków - potracił, czy nie wykształcił? Chociaż widać, że chyba rośnie jednak. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 16 Lipca 2012 Autor Share Napisano 16 Lipca 2012 (edytowane) Ventrata jak i hookerian od paru miesięcy, a sanguinea dziś otworzył swój pierwszy dzbanek u mnie:))) Zobaczymy jak się teraz spisze na parapecie Bloody Mary:) Co do cefala...., ma on 10 małych dzbanków zobaczymy co z tego wyjdzie:), gdy go dostałem po "zimowli" miał jeden zeszłoroczny dzbanek jak i zeszłoroczne liście... część liści stracił i oczywiście dzbanek ale już wraca do siebie... Edytowane 16 Lipca 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Capensisy i Alicje konkretnie kwitną Na jakim oknie stoją dzbanki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 17 Lipca 2012 Autor Share Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Różnie zależy czy jestem na studiach czy w domu;p We Wrocławiu na południowo-wschodnim słońce od 7 do 13:30 . Teraz na południowym bynajmniej tak mi się wydaje XD słońce od 10:30 do 17 z hakiem . A zapomniał bym, niedługo szykuje parę ładnych zdjęć mam nadzieje, że was zaskoczę Edytowane 17 Lipca 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 Pierwszy dzbanek n.sanguinea w pełni rozwinięty u mnie z zalążka:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Piękne dzbanki Ostatni z carnisany? Jaka utrzymuje się wilgotność pomiędzy zraszaniem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 9 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2012 17 Centymetrowy dzbanek "Ventraty" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Mój ma 15,5 cm :/ ,ale już prawie .Skąd masz ten dzbanecznik z 10 postu (I jaki to dzbanek ) ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 9 Sierpnia 2012 Share Napisano 9 Sierpnia 2012 Wielkość dzbanków mierzy się do nasady pokrywki, ale bez pokrywki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Świeżo przesadzone rosiczki z kultury in-vitro, na razie leżakują w mini "tera", przepraszam za jakość zdjęć robione kompaktem... A i czystość szyb nie poraża:P Wilgotność 80+ Jutro wrzucę zdjęcia wszystkich moich rosiczek miniaturowych, a trochę się ich uzbierało... Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 21 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Nowo otwarte dzbanki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi