Sevillo Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Prawdopodobnie Tokaiensis . Daj zdjęcie od góry . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Jedna z moich ulubionych rosiczek Drosera capensis broad leaf Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Wygląda jak madagascariensis . Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Jaką wysokość ma ten D. capensis broad leafe? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Niecałe 11 centymetrów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 No tak, ale na tym forum wspominali że żaden d.capensis nikogo tu nie zachwyci choćby nie wiem jaki by było, no a jednak Bardzo fajna roślinka, ile ma lat? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Chodziło o formę typową. Ciekawe odmiany to inna bajka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 WIOOSSSNAAA:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Ładna ...Obovata czy Anglica ? Nie mogę rozróżnić liści .Moje obydwie są już obudzone . Liście mają po 5cm , Obovatę już rozmnażam z liścia , a dzisiaj się przypatrzyłem na Anglicę a tu koło niej 2 małe rosiczki . Wyrosły po prostu koło rośliny matecznej . Obovata ma to samo tyle , że wyrosła jedna rosiczka . P.S Wydaje mi się , że to Obovata . Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Nie wiem dokładnie co to:) albo tak jak piszesz albo anglica więcej opcji nie ma:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) To zdjęcie , które przed chwilą wrzuciłeś to na 100% Anglica .Anglica ma wąskie blaszki .Chodzi o zdjęcie z patyczkiem , chyba że to ta sama roślina . Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Ta sama roślina tylko przed zimowaniem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Tak myślałem . To jest Anglica .Jak się przypatrzyłem to rośliny które mi wyrastają to rośliny z liści , które oklapły . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2013 A ja rosnę i rosnę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Co małe to piękne:) Moja pierwsza muchołówka z nasion, 4,5 miesiąca od kiełkowania. Edytowane 10 Maja 2013 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi