ziul Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) Witam wszystkich Jak w temacie napisałem chciałbym wyhodować Muchołówkę amerykańską -Dionaea muscipula z nasion. Posiadam 10 nasion tej rośliny kupionych na allegro. Czytałem w internecie ze trzeba przeprowadzić proces Stratyfikacja nasion lecz nigdy tego nie robiłem, w tym dziale o muchołówkach znalazłem pewien sposób wysiewu nasion do wody. I teraz mam mam problem gdzie? w jakich warunkach? i jak długo muszę czekać aż wykiełkują nasiona. Liczę na waszą pomoc w wyhodowaniu pięknych okazów. Edytowane 11 Lipca 2012 przez ziul Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Jakie masz nasiona? Jeśli nowe,nie potrzebują stratyfikacji,jeśli starsze to stratyfikacja 4-6 tygodni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziul Napisano 11 Lipca 2012 Autor Share Napisano 11 Lipca 2012 wiem ze 5 dni poczta i 2 dni u mnie to co najmniej tydzień lecz dokładnie nie wiem y.bmp Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) Ja na twoim miejscu 5 sztuk bym wysiał od razu i jeśli nie wyrosną w ciagu 2-3 tyg, to pozostałe 5 poddał stratyfikacji. Edytowane 11 Lipca 2012 przez Arturr0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 Najlepiej w razie niepewności wszystkie stratyfikować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi