PowerpointPL Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) Witam,mam pytanie. Moja Drosera capensis wypuszcza coraz to mniejsze liście,stare są większe od nowych. Czy mam się czegoś obawiać? Rosiczka była przesadzana tydzień temu i kwitnie (w czasie przesadzania też kwitła). Edytowane 18 Lipca 2012 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 W sumie to jakbyś już sam sobie odpowiedział. Rosiczka była przesadzana tydzień temu i kwitnie (w czasie przesadzania też kwitła). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 18 Lipca 2012 Autor Share Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) Przez to,że przesadziłem w czasie kwitnienia,teraz zacznie marnieć? Nie miałem wyjścia,korzenie wystawały poza otwory,przeczytałem gdzieś,że jeżeli korzenie wystają poza otwory mogą zacząć gnić co doprowadza do śmierci rośliny. Edytowane 18 Lipca 2012 przez PowerpointPL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Rośliny po przesadzeniu wstrzymują na pewien czas wzrost. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 18 Lipca 2012 Autor Share Napisano 18 Lipca 2012 Więc muszę czekać.Ok, dzięki.Jak by ktoś chciał coś dodać to proszę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ordynator Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Rośliny po przesadzeniu wstrzymują na pewien czas wzrost. Co do tego nie do końca bym się zgodził. Ostatnio przesadzałem swoją D.Capensis do większej doniczki a ta nie zaprzestała wypuszczania nowych liści i ogólnego wzrostu, chyba że postać rzeczy zmienia fakt iż jest to jeszcze młoda rosiczka która jeszcze się rozwija. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi