krystian311996 Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Witam! Dzisiaj zauważyłem że w doniczce jest coś podobnego do pleśni. Jest to kleista, żółtawa substancja... Proszę o zidentyfikowanie i poradzenie jak się jej pozbyć. Z góry dziękuję i przepraszam jeśli nie odpowiedni dział. Chciałbym dodać że dziś rano nie było tego "czegoś" bo podlewałem kwiatki i patrząc na rosiczkę torf był czysty. Poniżej zamieszczam foty:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Śluzowiec? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bioindykator Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 Zdecydowanie jest to śluzowiec, ale wątpliwy jest czas jego pojawienia. Najlepszym sposobem byłoby usunięcie podłoża i wymiana na nowe. Oczywiście doniczkę wypadałoby wyjałowić w alkoholu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian311996 Napisano 19 Lipca 2012 Autor Share Napisano 19 Lipca 2012 Akurat rosiczka mi kwitnie i jestem w fazie zbiorów i wolałbym tego nie robić... czy roślina wytrzyma jeszcze ze 2 tyg?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi