sewcio802 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Witam ! Nabyłem dziś muchołówkę (najprawdopodobniej Red Green). Ma około 10cm. szerokości. Mam pytanie.. czy mogę ją przesadzić do większej doniczki .. a przy okazji oderwać 2 liście? (potrzebne do rozmnożenia). Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Według mnie bez sensu przesadzać,a jak już to na wiosnę .Liście chyba możesz oderwać ,ale niech Ci powie ktoś bardziej doświadczony ,bo jeszcze Tobie "zepsuje" muchołówkę . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 20 Lipca 2012 Autor Share Napisano 20 Lipca 2012 Heheh .. Ok, dzięki za odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikorbs Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Z tym przesadzaniem to raczej bym pomyślał. Jeżeli kupowałeś ją w jakimś markecie, to radzę wymienić jednak podłoże. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Przesadzić jak najbardziej można pamiętaj jednak że po takim zabiegu roślina będzie chorować, mogą usychać pułapki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 21 Lipca 2012 Autor Share Napisano 21 Lipca 2012 (edytowane) Ok, dzięki za odpowiedzi .. Tak właśnie zrobiłem w celu wymienienia podłoża .. bo na moje oko torf nie był najlepszej jakośći. Poza tym, jak słusznie wspomniał Sikorbs roślina była kupiona w markecie. Edytowane 21 Lipca 2012 przez sewcio802 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 27 Lipca 2012 Autor Share Napisano 27 Lipca 2012 Ku mojemu zdziwieniu, roślinka po przesadzeniu wcale nie zachamowała rozwoju, a wręcz przeciwnie.. "wzięła się do życia" Żadnych usychających liści .. tylko pojawiają się nowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi