sewcio802 Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Witam ! Od 4 dni zauważyłem brązowienie mojej siewki. Nie wiem co się dzieje, oraz jak mam postąpić. Może przesadzić do innego torfu? Trzymam ją na wschodnim parapecie, zawsze zabieram i kładę na stół przy mocnym nasłonecznieniu, temp. ok. 28st.C. woda destylowana w podstawce, doniczka zakryta folią w celu uzyskania większej wilgotności. Jest to mała Dionaea Muscipula. Z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manys Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Jak stoi na tym parapecie to niech stoi przez cały czas, muchołówka potrzebuje MOCNEGO światła. Takie noszenie jej w to i z powrotem tylko pogorszy sytuacje. A najlepiej to jak masz możliwość to wywal ją na południowy parapet. I zdejmij tą folie z doniczki, muchołówka nielubi wysokiej wilgotności powietrza. Po za tym trochę przesusz podłoże, bo wygląda na nieco za mokre. Jak zepsucie nie dobrało sie do stożka wzrostu to powinna odżyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 24 Lipca 2012 Autor Share Napisano 24 Lipca 2012 Ok, dzięki za odpowiedź .. Od jutra zacznę ją przyzwyczajać do pełnego światła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi