CFHs Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Będąc dziś w Leroy Merlin udało mi się trafić na super okazję. Dwie doniczki sporych dzbaneczników (w każdej po 2 spore rośliny, największe liście mają ponad 50cm) po 16zł każda. Tak niska cena była wynikiem utracenia przez rośliny wszystkich dzbanków. Zaryzykowałem i kupiłem z nadzieją uratowania roślin. I tu moje pytanie, jesteście może w stanie zidentyfikować te dzbaneczniki, mimo, że nie mają dzbanków? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Znając różnorodny wybór dzbanków w marketach, nie może być to nic innego jak N. 'Miranda'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 Też się skłaniam ku N. 'Miranda'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) Powiem Ci stary, że trafiłeś w dziesiątkę ja choruje na ten dzbanek już dłuższy czas. Na pewno jest to N. 'Miranda btw. zamawiam odrost! Edytowane 25 Lipca 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) Stwierdzam, że zrobiłem interes życia. Faktycznie miesiąc temu jak byłem w Leroy każdy z nich kosztował po 170zł. Dziś znalazłem je na wyprzedaży -70%, nie było na nich żadnej ceny więc poszedłem do gościa z działu ogród. Po 10minutowych poszukiwaniach tych dzbaneczników na liście roślin przecenionych gość powiedział "jakoś dziwnie mi koleżanka napisała, kosztowały 52zł więc za jednego 16zł" na kartce było napisane "plants" co sprzedawca uznał za nazwę. Więc zamiast 52 zł za każdego zapłaciłem po 16... Jak się ktoś z kierownictwa w LM zorientuje jaki błąd popełnił ten sprzedawca to chyba go wyleją Edytowane 25 Lipca 2012 przez CFHs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) Z korzystałeś z czyjegoś nieszczęścia ,ale przy takiej okazji też tak chce ! ZAZDROSZCZĘ !!! Edytowane 25 Lipca 2012 przez sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 no, pewnie go wyleją i będzie do końca życia odrabiać w kamieniołomach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 no, pewnie go wyleją i będzie do końca życia odrabiać w kamieniołomach No dobra, poniosło mnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) Będzie tylko kopał rowy . Dzbanecznik za taką cenę to super-hiper dzbanek ! Edytowane 25 Lipca 2012 przez sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 25 Lipca 2012 Autor Share Napisano 25 Lipca 2012 Doradźcie mi, mam przesadzić mirandę czy nie koniecznie? Torf wygląda ładnie, bez robactwa, widać w nim też perlit. A samo przesadzanie może sprawić wiele kłopotu przy tak dużej roślinie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manys Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Teoretycznie powinno się przesadzać rośliny owad. z marketów, do całkowicie świeżego podłoża, bo je tam nawozami leją. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 1 Sierpnia 2012 Share Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Byłem wczoraj w Leroy Merlin i były mirandy bez dzbanków ,ale za 89zł .To niesprawiedliwe !!! Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2012 Bo musisz trafić na sprzedawce dla którego "plants" (ang. rośliny) oznacza N. miranda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xillo Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam, u mnie w Leroy Merlin w Bielsku-Białej również sprzedają tą odmianę. Kupiłem jednego bez dzbanków po 70% obniżce z 135zł. Reszty jeszcze nie przeceniają, ale widzę, że nikt ich nie kupuje i z tygodnia na tydzień marnieją... Pewnie za niedługo będą w promocji Również dwie rośliny, zapewne z tej samej szklarni Mój wypuszcza ładnie nowe liście, ale jeszcze nie pozbierał się na tyle, aby wytwarzać dzbanki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam, u mnie w Leroy Merlin w Bielsku-Białej również sprzedają tą odmianę. Na Ul. Powstańców (chyba jakoś tak) obok Auchana? Jak byłem na wakacjach u mojej cioci w Bielsku to widziałem muchołówkę za 30zl i Ventrate za 240zl. Przyszedłem tam po kilku dniach i już go nie było. Ciekawe kto go kupił... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi