dyzio Napisano 25 Lipca 2012 Share Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) Moja kolekcja jest jak na razie uboga, ale sukcesywnie ją powiększam Rosiczki: Drosera Capensis Albino Drosera Natalensis Drosera Spatulata Drosera Adelae Muchołówki: Dionaea Muscipula Regular Form x2 Dionaea Muscipula "Big Mouth" Dzbaneczniki: Nepenthes Rafflesiana 'giant 88' (zaraz po przesadzeniu po dostawie) Nepenthes Ampullaria 'Green' (zaraz po przesadzeniu po dostawie) Nepenthes Mirabilis var. Globosa (po przesadzeniu) Nepenthes Albomarginata 'Penang, red striped' (po przesadzeniu) Nepenthes Ventrata (na nowym miejscu) Nepenthes Ampullaria Harlequin Nepenthes Ampullaria Nepenthes x Trichocarpa Heliamfory: Heliamphora Minor Cefalotusy: Pływacze: Utricularia Subulate Kapturnice: Sarracenia Purpurea ssp Venosa Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez dyzio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2012 UPDATE: doszło kilka dzbanków, rosiczka i pływacz: n. ampullaria harlequin n. ampullaria n. x trichocarpa d. adelae u. subulate Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 19 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2012 UPDATE: Sarracenia Purpurea ssp Venosa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Moje nowe CEFALKOWO Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 Nowy dzbanek n. ventricosa x alata, już powoli się ładnie wybarwiają na razie, póki mam miejsce to trzymam ventratę w terra. N. x Trichocarpa walczy nad nowym dzbankiem, dwa dni po zrobieniu zdjęcia się otworzył Moje terrarium prezentuje się teraz tak: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Super terrarium, też mi się takie marzy .. Można wiedzieć za ile je kupiłeś ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 Super terrarium, też mi się takie marzy .. Można wiedzieć za ile je kupiłeś ? Pewnie. Trochę przepłaciłem, bo jestem trochę niecierpliwy i chciałem już. Kupiłem w WROMAK za około 270 zł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 czy ja wiem .. to chyba nie aż tak drogo .. a kupiłeś już z oświetleniem ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny8_1991 Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Ja się dołączę z zapytaniem o wymiary tego terrarium ? Też w przyszłości chce się w podobne wyposażyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 czy ja wiem .. to chyba nie aż tak drogo .. a kupiłeś już z oświetleniem ? Nie, oświetlenie kupiłem osobno. Na początku trzymałem je wewnątrz terrarium, ale temperatury były kosmiczne i niska wilgotność. Teraz są na górze terra i jest ok. Cena takiego zestawu to ponad 200 zł. Ja się dołączę z zapytaniem o wymiary tego terrarium ? Też w przyszłości chce się w podobne wyposażyć. Terrarium ma wymiary 100x40x50cm, podobno na długo nie starczy, ale na razie mam 2 miesiące i nie wydaje się, że mi to szybko te maluchy przerosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 5 Września 2012 Autor Share Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Kolejny mały update: N. x Trichocarpa już otworzony dzbanek: N. Ampullaria 'Green' - pracuje nad nowym dzbankiem: Cefalotusy: Edytowane 5 Września 2012 przez dyzio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny8_1991 Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 To mówisz że Cefalki trzymasz w terra? Czy masz też jakieś na parapecie? Jeśli tak to jakie różnice widzisz, między tymi w terra a tymi na parapecie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 5 Września 2012 Autor Share Napisano 5 Września 2012 To mówisz że Cefalki trzymasz w terra? Czy masz też jakieś na parapecie? Jeśli tak to jakie różnice widzisz, między tymi w terra a tymi na parapecie? Trzymałem je na tarasie, ale ostatnio, jak nie było dużo słońca to zauważyłem, że marnieją. Teraz stoją koło terra i są doświetlane. Tak szczerze, to jestem początkujący, więc dopiero zaczynam obserwować cokolwiek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danny8_1991 Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Bardzo podobnie jak ja. Ale jednak już o krok dalej. Bo założenie terra masz za sobą, a dla mnie jest to w najbliższych planach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioreth Napisano 5 Września 2012 Share Napisano 5 Września 2012 Trzymałem je na tarasie, ale ostatnio, jak nie było dużo słońca to zauważyłem, że marnieją. Teraz stoją koło terra i są doświetlane. Tak szczerze, to jestem początkujący, więc dopiero zaczynam obserwować cokolwiek Dyziu, jakich lamp używasz do oświetlania cefalków? Przymierzam się do zakupu i wsadzenia ich do otwartego akwarium, które będzie ustawione na parapecie i doświetlane (ze względu na nieuchronnie skracający się dzień). Te ładne kamyki to kwarc? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi