dyzio Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Cześć, ostatnio postanowiłem zbudować terra górskie, pomysł i wykonanie miało być podobne do Martina Highsta, przy robieniu jednak uszkodziłem zamrażarkę, więc teraz chłodzę je lodem i czekam na nową zamrażarkę. Temp. w dzień - 20-22C Temp. w nocy - 15-17C Wilgotność - 90% Wymiary: 90x50x60 cm Takie warunki będą się utrzymywały do czasu skończenia systemu chłodzenia. Oto kilka fotek: N. petiolata N. vogelii - tutaj już mi się kończyło podłoże i włożyłem do tego co miałem :/ N. spathulata N. veitchii N. mikei N. spathulata x hamata N. jacqulinae Na razie to tyle Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość VitaPlantae Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Super kolekcja, masz kilka na prawdę ładnych dzbaneczników. A jak Ci rosną Cephalotus'y ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Super kolekcja, masz kilka na prawdę ładnych dzbaneczników. A jak Ci rosną Cephalotus'y ? Big Boy ciężko znosi aklimatyzację i transport, mam nadzieję, że jeszcze się odbije. Reszta ma się dobrze, jak dokończę terra to porobię nowe fotki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Veitchii vogelii jak i spamata swietnie (a w moim przypadku nawet lepiej) radza sobie w nizinnym/posrednim terra. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Veitchii i jego krzyżówka u mnie w temp. dzień do 27 noc ok 23 rośnie świetnie:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 26 Listopada 2012 Autor Share Napisano 26 Listopada 2012 Zobaczymy po aklimatyzacji jak będą się zachowywać mam nadzieję, że dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi