adam69691 Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam. Zakupiłem D.rotundifolia przyszła do mnie w opłakanym stanie w dniu 25.07.2012 z Carnisana. Jak przyszła była w podłożu martwym mchu od razu ją przesadziłem do mieszanki dla rosiczek. Od 8 dni może wypuściła max. 2 liście i zero rosy. Jest trzymana z innymi roślinami owadożernymi na południowym balkonie. Zawsze ma wodę w podstawku. Moje pytanie brzmi czy rosiczka odbije z tego stanu co jest ? Dla porównania zamieszczę zdjęcie jak ją przesadziłem. Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez Kosa1984 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Nie jest źle. Daj jej po prostu trochę czasu i tyle. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Ona wygląda jakby tworzyła turion... Jeżeli tak jest to nowych liści raczej w tym roku nie zobaczysz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2012 Cephalotus napisał: Ona wygląda jakby tworzyła turion... Jeżeli tak jest to nowych liści raczej w tym roku nie zobaczysz. Jeśli jest tak jak mówisz. To dopiero następnej wiosny zobaczę liście. Miejmy nadzieję że to bardzo się nie odbije na kondycji rośliny. W przypadku jak stworzy turion to jak z nią postępować? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi