dyzio Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) Cześć, Ostatnio do mojej kolekcji doszły 2 cefalki, trzymam je na tarasie, od strony południowo-zachodniej w pełnym słońcu (kiedy tak jest to mają pełną podstawkę wody), przez te upały cefalki ładnie się wybarwiły. Jednak wydaje mi się, że kilka dzbanków u dołu zaczyna brązowieć, czy to coś oznacza? Co może być przyczyną? Co należy zmienić? Czy może wszystko jest ok? Zdjęcie, kiedy cefalki do mnie dotarły (3 tygodnie temu): aktualne zdjęcie: z góry dziękuję za odpowiedzi. Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez dyzio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Chciałbym przesadzić moje wszystkie cefalki do jednej dużej doniczki ozdobnej, macie może jakieś sprawdzone fajne doniczki do cefalków? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 28 Sierpnia 2012 Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Posadź w glinianej doniczce, na wierzch wysyp piasek albo drobne kamyczki. Wygląda genialnie. Sam w przyszłym roku sadzę swojego w ten sposób. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 28 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2012 Posadź w glinianej doniczce, na wierzch wysyp piasek albo drobne kamyczki. Wygląda genialnie. Sam w przyszłym roku sadzę swojego w ten sposób. Na dół dać podstawkę? Czy może zamkniętą z drenażem (keramzyt) na dnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi