Redgreen Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Mimo braku odpowiedzi gdzie mogę spotkać owadożery w okolicach Sejn udało mi się odwiedzić roślinki w okolicach miejscowości Krzywe. Są tam cztery jeziorka nad którymi występują między innymi rosiczki. Brak czasu , liczni turyści oraz typowy wypad rodzinny nie powala ilością jak i jakością wykonanych zdjęć za co przepraszam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Fotki nie są takie złe . Z tego, co widać na jednym zdjęciu, jest tam jakaś kładka lub specjalna platforma widokowa, albo coś w tym rodzaju. Miejsce jakoś oznakowane, czy raczej ciężko trafić? Mam na myśli, czy specjalnie tam się wybrałeś (jako zaplanowany wypad w czasie pobytu w okolicy), czy trafiłeś niejako "przy okazji"? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Jest tam kładka i pomost widokowy skąd można dostrzec rosiczki. Wystarczy lekko się wychylić i dobrze wytężyć wzrok aby zobaczyć okazy. Typową czerwień widać z daleka natomiast zielone rosnące w półcieniu trudniej wypatrzyć choć są prawie na wyciągnięcie dłoni. Na zdjęciu z pomostem rosną tuż przy drewnianych podporach wśród gęstej roślinności. Zwiedzałem ogólnie okolice i był to jeden z punktów który planowałem odwiedzić po przeczytaniu lokalnych przewodników. Miały być bobry których tam nie ma a zastałem owadożery czego nie doczytałem. Trafić tam bardzo łatwo http://www.wigry.win.pl/suchary/suchary.htm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Trzeba było odezwać sie do mnie w zeszłym roku wrzucalem zdj z WPNu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi