Alberciarz Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Tradycyjnie już, choć w tym roku nieco wcześniej niż ostatnio serdecznie zapraszam do odwiedzenia XI Targów Zoo-botanica we Wrocławiu, a czwartych z naszym udziałem Impreza w tym roku powróci na dawne miejsce - do Hali Stulecia, stanowiącej jeden z charakterystycznych obiektów Wrocławia. Jak co roku będziemy się starać przygotować kilka okazyjnych promocji na Targi, aby jeszcze bardziej zachęcić Was do przybycia. Póki co patrząc po uprawach w szklarni stwierdzam, że będzie sporo ładnych muchołówek, także odmianowych, niedawno wprowadzone do oferty rosiczki i dzbaneczniki, a także wzorem poprzedniego roku sporo kapturnic w dobrych cenach. W tym roku poproszono nas o przygotowanie prelekcji, która będzie mieć miejsce zarówno w sobotę, jak i w niedzielę - szczegóły wkrótce. Tematyka będzie obejmować aspekty uprawy roślin mięsożernych, liczę na sugestie, jakie tematy szczególnie dobrze byłoby poruszyć Data: 14-16 września 2012 r. Godziny otwarcia - 10:00-18:00. Cena biletu - normalny 17 zł, ulgowy 12 zł. Dokładny adres : Hala Stulecia (dawniej Ludowa) ul. Wystawowa 1, Wrocław Więcej informacji o targach na stronie organizatora : http://www.wigor-targi.com/targi,593,ZOO-BOTANICA+2012.html Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Oczywiście, że będę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 8 Września 2012 Autor Share Napisano 8 Września 2012 Targi zbliżają się wielkimi krokami Zapraszamy na prelekcje „Rośliny drapieżne – domowe metody uprawy” w piątek o godz. 11:00 i w niedzielę o 16:00 w sali konferencyjnej. Jeśli jest ktoś chętny na dłuższe dyskusje to polecam przyjść w piątek, zdecydowanie jest to najluźniejszy dzień, a także mamy zarezerwowaną salę konferencyjną na godzinę - w niedzielę jedynie na pół godziny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 A więc do zobaczenia w piątek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Jakie ciekawsze rośliny będziecie mieli? (może być wiadomość na pw) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 A ja jednak bym prosił aby na post Bartnika odpowiedzieć tutaj. Chętnie dowiem się czego można się spodziewać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 8 Września 2012 Autor Share Napisano 8 Września 2012 A ja bym prosił o jakieś uszczegółowienie co to są ciekawsze rośliny Być może weźmiemy kilka falconerek, przecudne jak dla mnie są obecnie niektóre odmiany muchołówek, mamy trochę rzadszych krzyżówek dzbanków, inne petiolarisy, no mało tego nie jest Pewnie większość roślin z oferty będzie, wszystkiego na pewno nie zabierzmy, ale wybór z pewnością i tak jest większy niż np. 2 lata temu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Niestety ostatecznie nie uda mi się pojawić się na targach w tym roku z powodów zdrowotnych. Mateusz zajmie się prelekcjami, postaramy się wrzucić zdjęcia tak szybko, jak to będzie możliwe Do zobaczenia za rok, albo na innych wystawach i giełdach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Był może ktoś już na wystawie? Miało byłoby przeczytać relację z imprezy Osobiście w tym roku nie dam rady dotrzeć do Wrocławia w tym terminie (a bardzo żałuję :{ ). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Woźny Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Witam Byłem dziś, widziałem szanowne grono wystawców (nie przeszkadzałem w pracy :-) ) i rośliny. Targi ładne, było co pokazać dzieciakom. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 Niestety w tym roku dość ciężko z fotkami, z racji na skromniejszą liczebność ekipy zapewne chłopaki nie mieli na to czasu Atmosfera targów jak zwykle świetna, przynajmniej tak mnie zapewniano, mam nadzieję, że w przyszłym roku nie będzie przeszkód aby kontynuować tradycję Zdjęcia z telefonu Konrada, jak widać było dość ciasno, ale na lokalizację niestety nie mamy większego wpływu. Mateusz w akcji - zdjęcie zamieszczone dzięki uprzejmości autora - Janka Myszkiera : Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi