Skocz do zawartości

Zoo-botanica 2012 Wrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Tradycyjnie już, choć w tym roku nieco wcześniej niż ostatnio serdecznie zapraszam do odwiedzenia XI Targów Zoo-botanica we Wrocławiu, a czwartych z naszym udziałem :) Impreza w tym roku powróci na dawne miejsce - do Hali Stulecia, stanowiącej jeden z charakterystycznych obiektów Wrocławia. Jak co roku będziemy się starać przygotować kilka okazyjnych promocji na Targi, aby jeszcze bardziej zachęcić Was do przybycia. Póki co patrząc po uprawach w szklarni stwierdzam, że będzie sporo ładnych muchołówek, także odmianowych, niedawno wprowadzone do oferty rosiczki i dzbaneczniki, a także wzorem poprzedniego roku sporo kapturnic w dobrych cenach.

W tym roku poproszono nas o przygotowanie prelekcji, która będzie mieć miejsce zarówno w sobotę, jak i w niedzielę - szczegóły wkrótce. Tematyka będzie obejmować aspekty uprawy roślin mięsożernych, liczę na sugestie, jakie tematy szczególnie dobrze byłoby poruszyć :)

Data: 14-16 września 2012 r.

Godziny otwarcia - 10:00-18:00.

Cena biletu - normalny 17 zł, ulgowy 12 zł.

Dokładny adres :

Hala Stulecia (dawniej Ludowa)

ul. Wystawowa 1, Wrocław

Więcej informacji o targach na stronie organizatora :

http://www.wigor-targi.com/targi,593,ZOO-BOTANICA+2012.html

Edytowane przez Marrom
Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...

Targi zbliżają się wielkimi krokami :)

Zapraszamy na prelekcje „Rośliny drapieżne – domowe metody uprawy” w piątek o godz. 11:00 i w niedzielę o 16:00 w sali konferencyjnej. Jeśli jest ktoś chętny na dłuższe dyskusje to polecam przyjść w piątek, zdecydowanie jest to najluźniejszy dzień, a także mamy zarezerwowaną salę konferencyjną na godzinę - w niedzielę jedynie na pół godziny.

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym prosił o jakieś uszczegółowienie co to są ciekawsze rośliny ^_^

Być może weźmiemy kilka falconerek, przecudne jak dla mnie są obecnie niektóre odmiany muchołówek, mamy trochę rzadszych krzyżówek dzbanków, inne petiolarisy, no mało tego nie jest :) Pewnie większość roślin z oferty będzie, wszystkiego na pewno nie zabierzmy, ale wybór z pewnością i tak jest większy niż np. 2 lata temu.

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ostatecznie nie uda mi się pojawić się na targach w tym roku z powodów zdrowotnych. Mateusz zajmie się prelekcjami, postaramy się wrzucić zdjęcia tak szybko, jak to będzie możliwe :) Do zobaczenia za rok, albo na innych wystawach i giełdach ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety w tym roku dość ciężko z fotkami, z racji na skromniejszą liczebność ekipy zapewne chłopaki nie mieli na to czasu :) Atmosfera targów jak zwykle świetna, przynajmniej tak mnie zapewniano, mam nadzieję, że w przyszłym roku nie będzie przeszkód aby kontynuować tradycję ;)

Zdjęcia z telefonu Konrada, jak widać było dość ciasno, ale na lokalizację niestety nie mamy większego wpływu.

post-2750-1348083831_thumb.jpg

post-2750-1348083860_thumb.jpg

Mateusz w akcji - zdjęcie zamieszczone dzięki uprzejmości autora - Janka Myszkiera :

post-2750-1348084051_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.