Skocz do zawartości

maleńkie siewki a ziemiórki(?)

Eva

Rekomendowane odpowiedzi

Na podłodze jeśli potraktujesz to już dajmy na to jakimś wybielaczem albo..., odplamiacze, płynem, proszkiem itd, itp. i dużą ilości ciepłej wody, to chwilową;) na torfie nie wiem podaj skład chemiczny to się wypowiem "wróżem Tadeuszem" to ja nie jestem, najlepiej kierować się ulotką, albo takie pytania dla producenta:)

Odnośnik do odpowiedzi

Producent Ci nie odpisze, bo od tego jest tzw. karta charakterystyki produktu:

http://www.syngenta.com/country/pl/pl/prod...akterystyki.pdf

I pamiętaj że podane tam dane o toksyczności są dla czystego środka, a nie roztworu 1:1000.

Bez paniki, jak umyłaś podłogę to nic się nikomu nie stanie. To nie cyjanek, żeby ślad po 1 kropli spowodował zagrożenie dla życia. Gdyby te środki były tak toksyczne, nikt by ich nie dopuścił do obrotu. Unia i tak panikuje i wycofuje co tylko się da. Podobnie żadne opary nie są groźne, a jak dzieci nie będą jeść tego torfu to też im nic nie będzie. Torfu nie trzeba utylizować ani nic z tych rzeczy.

Masz podane co to jest okres karencji: "okres od dnia ostatniego zabiegu do dnia zbioru i przeznaczenia do konsumpcji". Będziecie jeść rośliny albo torf?

Edytowane przez hddk
Odnośnik do odpowiedzi

Na podłodze jeśli potraktujesz to już dajmy na to jakimś wybielaczem albo..., odplamiacze, płynem, proszkiem itd, itp. i dużą ilości ciepłej wody, to chwilową;) na torfie nie wiem podaj skład chemiczny to się wypowiem "wróżem Tadeuszem" to ja nie jestem, najlepiej kierować się ulotką, albo takie pytania dla producenta:)

3.

SKŁAD I INFORMACJA O SKŁADNIKACH

lambda-cyhalotryna;

mieszanina 1:1 (1RS,3RS,aSR) i (1RS,3RS,aRS) (Z)-(1RS,3RS)-3-(2-chloro-3,3,3-

trifluoropropenylo)-2,2-dimetylocyklopropanokarboksylanu (SR)-a-cyjano-3-fenoksybenzylu

Zawartość:

Nr CAS:

Nr WE:

Nr indeksowy:

Klasyfikacja:

4,8 %

91465-08-6

415-130-7

607-252-00-6

T+; R26

T ;R25

Xn; R21

N; R50/53

Solwent nafta (ropa naftowa), węglowodory ciężkie aromatyczne;

Frakcja naftowa - niepecyfikowana

Zawartość:

Nr CAS:

Nr WE:

Nr indeksowy:

Klasyfikacja*:

Nota H*

1-5%

64742-94-5

265-198-5

649-424-00-3

Xn; R65

R66

N;R51/53

1,2-benzoizotiazol-3(2H)-on

Zawartość:

Nr CAS:

Nr WE:

Nr indeksowy:

Klasyfikacja:

0,05-1%

2634-33-5

220-120-9

613-088-00-6

Xn; R22

Xi; R38-R41

R43

N;R50

Propan-1, 2-diol

Zawartość:

Nr CAS:

Nr WE:

Nr indeksowy:

Klasyfikacja:

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież napisane - nie dotyczy. Nie pnikuj, podłoga umyta i ok. Nie ma zagrożenia... podejrzewam, że to miejsce jest bardzie wypucowane i czystsze niż pewne inne miejsca na podłodze ;), które mogą być znacznie bardziej niebezpieczne hehe

Wyluzuj!

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież napisane - nie dotyczy. Nie pnikuj, podłoga umyta i ok. Nie ma zagrożenia... podejrzewam, że to miejsce jest bardzie wypucowane i czystsze niż pewne inne miejsca na podłodze ;), które mogą być znacznie bardziej niebezpieczne hehe

Wyluzuj!

Jest wypucowane, mydłem, wodą i pomiędzy tym wytarte.

Teraz pokój wietrzę klimą,już mam tu 15 stopni.

Ja nie mam tendencji do nadopiekuńczości,ale chemikalii boję się bardzo.

Syn znajomych -20 lat temu ,wypił jakiś środek do opylania roślin i konał 3 tygodnie.

Czyli jak mówicie że nie ma zagrożenia, to mogę spać spokojnie.

Oczywiście opakowania i preparat schowałam wysoko w bezpieczne miejsce.

Uspokoiliście mnie ,kochani jesteście!

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.