jkubaj Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 http://fotoo.pl/show.php?img=553312_20130604-191614.jpg.html przepraszam za ten link ale mam problemy z dodaniem zdj. przez telefon. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Moja umierająca nie jest, ale jestem ciekaw czy to normalne że nowe liście wypuszcza prawie białe? Odmiana to 'cupped trap' i właśnie kwitnie, tak wygląda: To jest 'Cupped Trap' (co widać nawet bez powiększania) czyli dość wrażliwa i kapryśna odmiana. Trudno ją doprowadzić do pięknego wyglądu, a to, co wyżej widać to po prostu reakcja na pogodę. Moje 'Cupped Trapy' wiele lepiej się nie prezentują w tej chwili. Ogólnie słabo, od niedzieli nie widziałem słońca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sttigg Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Dzięki za odpowiedź, no słońce ostatnio faktycznie mało się pokazuje, a roślin nie doświetlam. Ale i tak powoli staje się zielona, wcześniej to prawie całkiem białe były te liście Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkubaj Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 http://fotoo.pl/show.php?img=553312_20130604-191614.jpg.html przepraszam za ten link ale mam problemy z dodaniem zdj. przez telefon. Odpowie ktos? Moze poobcinac jej wszystkie liscie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 Odpowie ktos? Moze poobcinac jej wszystkie liscie? A skąd taki pomysł? To nie kapturnica, której obcięcie liści po zimowaniu(!) jest dopuszczalną opcją. Muchołówka dobrze się trzyma, widać nowe liście, podłoże zdaje się być OK. Nie wybarwiona jest tylko, ale wąskie blaszki liściowe pokazują, że nie doskwiera jej jakiś wielki niedobór światła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3C!K Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Oto znów ja ^^ tym razem z nowym okazem ^^ mam muszkę już od jakiegoś czasu, wszystko pięknie ladnie tylko ze czasem wypluje muche.. ;/ bieda z nędzą..;/.. ale tak to sie trzyma zobaczcie sami ^^ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 W dobrym stanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, jak długo rośnie Muchołówka by jej pułapki był co najmniej długości 2- 3 cm? Mam swoją od ok. 2 miesięcy i odnoszę wrażenie, że w ogóle nie rośnie. Nowe liście stare czarnieją i je usuwam, ale w porównaniu do Rosiczki zakupionej w tym samym dniu wygląda jakby dopiero wyrosła. Staram się codziennie wynosić ja na słońce także ma słoneczko od około 9:00 do 18:00 na więcej nie pozwala mi architektonicznie moje domostwo. Porównanie Dzień zakupu: Dziś: I pytanie, czy jak usuwam liście czekać aż uschną do samej nasady czy ciąć jak już są w połowie czarne? Zwykle czekałem aż wyschną do końca. Edytowane 17 Czerwca 2013 przez Daaron Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Czekać jak wyschną do końca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Roślina ładna , tylko : 1.Ten torf coś brzydki. 2.Nie przenoś z domu na dwór , tylko zostaw na dworze . Oj , źle przeczytałem , cofam to . 3 (2).To jest 'Cup Trap' , jej pułapki osiągają mały rozmiar . Edytowane 17 Czerwca 2013 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Roślina ładna , tylko : 1.Ten torf coś brzydki. 2.Nie przenoś z domu na dwór , tylko zostaw na dworze . Oj , źle przeczytałem , cofam to . 3 (2).To jest 'Cup Trap' , jej pułapki osiągają mały rozmiar . Boje się zostawić na dworze bo jak ją burza dorwie albo jakiś deszcz to ją rozwali. A jaka odmiana muchołówek ma duże pułapki bo najwyżej załatwie sobie taką bo zawsze o takiej marzyłem ^^. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Na przykład : 'Dingley Giant' , B52 , 'Big Mouth' , 'Purple Giant' , 'Shark's Teeth' ( moje zdanie ) i inne . Jak będzie deszcz czy burza to schowaj , ale jak nie zauważysz chmur to ją zostaw , tak będzie dla niej lepiej. Edytowane 17 Czerwca 2013 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Na przykład : 'Dingley Giant' , B52 , 'Big Mouth' , 'Purple Giant' , 'Shark's Teeth' ( moje zdanie ) i inne . Jak będzie deszcz czy burza to schowaj , ale jak nie zauważysz chmur to ją zostaw , tak będzie dla niej lepiej. Boję się nocy, często jest tak, że w dzień pogoda piękna a tu w nocy burza z deszczem a teraz temperatura skoczyła więc lada dzień taka anomalia będzie normą. Druga sprawa, że często wyjeżdżam na 1- 2 dni a rodzina moje "kwiatki" ma w nosie. Wole, żeby stała przy tym oknie, okno zawsze otwarte więc przewiew jest. @Edit Wie ktoś co to za odmiana? Edytowane 17 Czerwca 2013 przez Daaron Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 'Regular Form' . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sttigg Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 A mnie się wydaje że tam masz trochę pleśni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi