Skocz do zawartości

Ocena muchołówki

Cephalotus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 623
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Wyciągnij z ziemi, oczyść bulwę, obetnij zeschłe liście, przesadź do świeżego torfu. Wygląda tragicznie, ale stożek wzrostu jeszcze jest zielony, więc może odbić.

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Witam

Już dawno temu włożyłem tą sadzonkę liściową do torfu. Nic z tego nie rosło, nic się nie działo - jedynie moje lenistwo zadecydowało o tym że uschniętego liścia z torfu nie wyjąłem. I zrobiłem dobrze (chyba) bo wyrosło takie coś:

post-6339-1373474757_thumb.jpg

Czy to mała muchołówka, czy jakiś chwast który narobił mi nadziei?

Odnośnik do odpowiedzi

Młoda muchołówka oczywiście. Na przyszłość; póki jest choćby odrobina zielonej powierzchni, sadzonka może się udać.

Dzięki, trwało to tak długo że powoli zacząłem tracić nadzieję. Czy malucha trzeba będzie zimować w tym roku?

Odnośnik do odpowiedzi

Trzy miesiące to dla tego procesu nie jest szczególnie długi czas. Lepiej zimować. Zakładam, że roślina podrośnie sobie do tych paru centymetrów średnicy nim nadejdzie zima.

Dzięki za pomoc :)

Edit: forum powinno mieć jakiś system "wynagradzania" użytkowników którzy pomagają innym - patrząc po innych forach mogłoby to być postawienie wirtualnego piwa lub kciuk w górę przy pomocnym poście.

Pozdrawiam Dawid

Edytowane przez Kosa1984
Takiego wirtualnego piwa chyba nie da się wypić, więc jaki z niego pożytek? ;)
Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...