Daaron Napisano 19 Czerwca 2013 Share Napisano 19 Czerwca 2013 To mech. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Pytanko, czy coś jeszcze z tego będzie, odżyje? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Wyciągnij z ziemi, oczyść bulwę, obetnij zeschłe liście, przesadź do świeżego torfu. Wygląda tragicznie, ale stożek wzrostu jeszcze jest zielony, więc może odbić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Ok dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertys Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Witam Już dawno temu włożyłem tą sadzonkę liściową do torfu. Nic z tego nie rosło, nic się nie działo - jedynie moje lenistwo zadecydowało o tym że uschniętego liścia z torfu nie wyjąłem. I zrobiłem dobrze (chyba) bo wyrosło takie coś: Czy to mała muchołówka, czy jakiś chwast który narobił mi nadziei? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Młoda muchołówka oczywiście. Na przyszłość; póki jest choćby odrobina zielonej powierzchni, sadzonka może się udać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertys Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Młoda muchołówka oczywiście. Na przyszłość; póki jest choćby odrobina zielonej powierzchni, sadzonka może się udać. Dzięki, trwało to tak długo że powoli zacząłem tracić nadzieję. Czy malucha trzeba będzie zimować w tym roku? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Trzy miesiące to dla tego procesu nie jest szczególnie długi czas. Lepiej zimować. Zakładam, że roślina podrośnie sobie do tych paru centymetrów średnicy nim nadejdzie zima. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertys Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) Trzy miesiące to dla tego procesu nie jest szczególnie długi czas. Lepiej zimować. Zakładam, że roślina podrośnie sobie do tych paru centymetrów średnicy nim nadejdzie zima. Dzięki za pomoc Edit: forum powinno mieć jakiś system "wynagradzania" użytkowników którzy pomagają innym - patrząc po innych forach mogłoby to być postawienie wirtualnego piwa lub kciuk w górę przy pomocnym poście. Pozdrawiam Dawid Edytowane 11 Lipca 2013 przez Kosa1984 Takiego wirtualnego piwa chyba nie da się wypić, więc jaki z niego pożytek? ;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcino Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Hello dawno mnie tutaj nie było. Możecie ocenić stan moich podopiecznych? o to one. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Bardzo zdrowe i piękne rośliny tylko pozazdrościć. Widać masz rękę do Mucholi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcino Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Wiesz staram się jak najlepiej nimi zajmować i stworzyć im jak najlepsze warunki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nooe Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 Witam dzisiaj w OBI kupiłem swoją pierwszą muchołówkę Chciałbym się zapytać czy mam poobcinać żółte wyrastające liście i czy powinienem ją przesadzać. https://docs.google.com/file/d/0B8IDMBxTRjm...dit?usp=sharing Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 Chcesz poobcinać młode liście?! Zostaw, niech rosną, niedługo się rozwiną. Przesadzać nie musisz teraz. Podłoże wygląda dobrze, roślinka ładna i zdrowa, więc lepiej poczekać do wiosny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nooe Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 Ok dziękuje za szybką odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi