Skocz do zawartości

Ocena muchołówki

Cephalotus

Rekomendowane odpowiedzi

Z muchołówkami nie mam większych problemów.

Niestety wyjazd na urlop to ryzyko w postaci pozostawienia roślin w inne ręce.

Moja "Red Pirancha" mając parę centymetrów padła do zera.

Wrzucam to zdjęcie dla tych co panikują przedwcześnie jak ich rośliny wyglądają beznadziejnie.

Zawsze jest szansa jak bulwa nie uszkodzona mimo braku na zewnątrz czegokolwiek :D

post-5660-1375615960_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 623
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 weeks later...

Witam. Po powrocie z urlopu zauważyłem ze z moją muchołówką dzieje się coś niedobrego a mianowicie liście czernieją ale pułapki są w dobrym stanie jak widać na załączonym zdjęciu. Co może być przyczyną takich objawów ?

post-6404-1377942455_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Ładna :). Chyba wszystko z nią ok, ale nie widać stożków wzrostu przez ten mech. Lepsze byłoby zdjęcie bardziej od góry, z przybliżeniem na merystemy wierzchołkowe. Ale nie wydaje mi się, by były uszkodzone.

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie i za jaką cenę można "dorwać" tak ładne muchołówki?

Z tego, co widzę, to w Ikei :P

Jak kupowałam swoją kapturnicę,

to wszystkie owadożery (kapturnice, rosiczki, muchole)

były w jednej cenie- 29.99

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Cześć wam.

Dziś kupiłem muchołówkę w typowym sklepie z roślinami owadożernymi nie w markecie tak jak to kiedyś robiłem co było potężnym błędem. I chciał bym abyście ją ocenili najbardziej zależy mi na opinii Kosy. Tania to ona nie była ale było warto :)

xvqq.jpg

tquk.jpg

zvfi.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Hmm, co tu oceniać? Sam piszesz, że było warto, jest w bardzo dobrej formie, istotnie ładna. Poinformowano Cię co to za odmiana? Sklep z roślinami owadożernymi, ale taki z drzwiami, w sensie nieinternetowy, jest coś takiego w Łodzi?

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Hmm, co tu oceniać? Sam piszesz, że było warto, jest w bardzo dobrej formie, istotnie ładna. Poinformowano Cię co to za odmiana? Sklep z roślinami owadożernymi, ale taki z drzwiami, w sensie nieinternetowy, jest coś takiego w Łodzi?

Jest jedyny sklep w Łodzi obok Palmiarni wiesz, a odmiana, pełna nazwa to: Dionea Muscipula - Bohemian Garnet Red Piranha (PIRANIA). Coś takiego, tak mam napisane na etykiecie.

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czegoś takiego. 'Bohemian Garnet' to inaczej 'Red Sawtooth'. 'Red Piranha' to 'Red Piranha' i tyle. Nie ma synonimu. Niestety 'Bohemian Garnet' bywa sprzedawany jako (droższa i rzadsza) 'Red Piranha' (nie twierdzę, że zawsze intencjonalnie, często przez niewiedzę z pewnością). Przeczytaj: http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...;hl=red+piranha .

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...