Redgreen Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Z muchołówkami nie mam większych problemów. Niestety wyjazd na urlop to ryzyko w postaci pozostawienia roślin w inne ręce. Moja "Red Pirancha" mając parę centymetrów padła do zera. Wrzucam to zdjęcie dla tych co panikują przedwcześnie jak ich rośliny wyglądają beznadziejnie. Zawsze jest szansa jak bulwa nie uszkodzona mimo braku na zewnątrz czegokolwiek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Dokładnie. Roślina dołoży wszelkich starań by nie przestać istnieć, więc nie ma co panikować. (: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sn@jpeRos Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Witam. Po powrocie z urlopu zauważyłem ze z moją muchołówką dzieje się coś niedobrego a mianowicie liście czernieją ale pułapki są w dobrym stanie jak widać na załączonym zdjęciu. Co może być przyczyną takich objawów ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianx20 Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Witam wszystkich. Proszę o ocenę nowo nabytej muchołówki. Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Ładna . Chyba wszystko z nią ok, ale nie widać stożków wzrostu przez ten mech. Lepsze byłoby zdjęcie bardziej od góry, z przybliżeniem na merystemy wierzchołkowe. Ale nie wydaje mi się, by były uszkodzone. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Gdzie i za jaką cenę można "dorwać" tak ładne muchołówki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania :) Napisano 17 Września 2013 Share Napisano 17 Września 2013 Gdzie i za jaką cenę można "dorwać" tak ładne muchołówki? Z tego, co widzę, to w Ikei Jak kupowałam swoją kapturnicę, to wszystkie owadożery (kapturnice, rosiczki, muchole) były w jednej cenie- 29.99 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianx20 Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Dokładnie tak. Kupiłem ją w ikeii. 29.99zł. Był duży wybór. Były jeszcze dzbaneczniki. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incluso Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 Aż żal, że nie mam blisko Ikeii już bym stał przy kasie z roślinką piękny okaz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcino Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Cześć wam. Dziś kupiłem muchołówkę w typowym sklepie z roślinami owadożernymi nie w markecie tak jak to kiedyś robiłem co było potężnym błędem. I chciał bym abyście ją ocenili najbardziej zależy mi na opinii Kosy. Tania to ona nie była ale było warto Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Hej. Hmm, co tu oceniać? Sam piszesz, że było warto, jest w bardzo dobrej formie, istotnie ładna. Poinformowano Cię co to za odmiana? Sklep z roślinami owadożernymi, ale taki z drzwiami, w sensie nieinternetowy, jest coś takiego w Łodzi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcino Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Hej. Hmm, co tu oceniać? Sam piszesz, że było warto, jest w bardzo dobrej formie, istotnie ładna. Poinformowano Cię co to za odmiana? Sklep z roślinami owadożernymi, ale taki z drzwiami, w sensie nieinternetowy, jest coś takiego w Łodzi? Jest jedyny sklep w Łodzi obok Palmiarni wiesz, a odmiana, pełna nazwa to: Dionea Muscipula - Bohemian Garnet Red Piranha (PIRANIA). Coś takiego, tak mam napisane na etykiecie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Nie ma czegoś takiego. 'Bohemian Garnet' to inaczej 'Red Sawtooth'. 'Red Piranha' to 'Red Piranha' i tyle. Nie ma synonimu. Niestety 'Bohemian Garnet' bywa sprzedawany jako (droższa i rzadsza) 'Red Piranha' (nie twierdzę, że zawsze intencjonalnie, często przez niewiedzę z pewnością). Przeczytaj: http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...;hl=red+piranha . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Czy liście muchołówki zimą mogą zacząć rosnąć znacznie krótsze? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Mogą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi