sknerus Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Muchołówka nie wybudziła się jeszcze ze snu zimowego daj ją na słońce regularnie podlewaj a ona w zamian odwdzięczy się ładnym wzrostem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafcio Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Siemanko dzisiaj otrzymałem muchołówkę :) I jest ona w doniczce 5,5 cm i tutaj moje pytanie czy przesadzać już ją teraz czy poczekać aż się zaaklimatyzuje i za rok przesadzić ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Siemanko dzisiaj otrzymałem muchołówkę :) I jest ona w doniczce 5,5 cm i tutaj moje pytanie czy przesadzać już ją teraz czy poczekać aż się zaaklimatyzuje i za rok przesadzić ?? A w jakim celu chcesz przesadzać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafcio Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Wydaje mi się, że jeśli "łapki" wystają za doniczkę to wypadało by ją przesadzić. Ale nie jestem pewien więc pytam Was doświadczonych hodowców :) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Nie wiem czy mam tylko omamy jakieś, ale odkąd kupiłem Muchołówkę i Rosiczkę ta druga rozrosła się a muchołówka bardzo powoli i skrupulatnie wypuszcza jakiekolwiek pęki i jest pozbawiona koloru... Muchołówka 09.04.2013r Muchołówka dziś: Dla porównania tak wygląda Rosiczka: Rosiczka 09.04.2013r Rosiczka dziś: Podlewam wodą destylowaną, wodę mają zawsze. Parapet wschodni (mam zachodni, ale budynki przysłaniają światło, południowego brak). Światło mają przez jakieś 4- 5h jest to mało, ale nie mogę zapewnić im więcej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Twoja muchołówka wcale nie jest taka zła.Przyczyną słabego wzrostu może być niedobór światła.Czy to odmiana cup trap? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Twoja muchołówka wcale nie jest taka zła.Przyczyną słabego wzrostu może być niedobór światła.Czy to odmiana cup trap? Tak zgadza się. Martwi mnie po prostu ten ciemniejszy kolor liści. Rosiczka również stoi w tym samym miejscu ale rośnie pięknie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Rosiczka rośnie ładnie,ponieważ nie potrzebuje tak dużo światła.Zimowałeś muchołówkę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Rosiczka rośnie ładnie,ponieważ nie potrzebuje tak dużo światła.Zimowałeś muchołówkę? Nie, jak widać na poście wyżej mam je od 2 tygodni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Zobacz , kiedy ją kupił ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Przepraszam mój błąd Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 To jak? Co robić? Poczekać i obserować? Bo nie wygląda na umierającą, ale raczej na taką osłabniętą troszkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Poszekaj.Przyczyną osłabienia może być też zmiana warunków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Kolejny listek zaczął czernieć. Proszę powiedzcie mi, że to normalne i te listki usychają a inne będą ładne i zielone wyrastać :/. FOTO: http://oi40.tinypic.com/260vr0o.jpg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Dopóki wypuszcza nowe liście jest dobrze.Z czasem starsze liście czernieją i jest to normalne.Może daj jej jakiegoś owada. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi