pietruszka002 Napisano 17 Sierpnia 2012 Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Przyczynę znalazłem w podłożu zapległy się białe robaczki wielkości 0,6 i 0,8 cm podjadały bulwę dobrze że pomyślałem aby przesadzić do torfu . Zobaczymy co będzie za 2 tygodnie . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmer Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Proszę o ocenę mojej rośliny. Chodzi mi o jej ogólny stan. Osobiście uważam, że liście są blade. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Zdecydowanie ma za mało słońca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 Nie jest źle ,ale może być o wiele lepiej... Za mało słońca!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Widać że ewidentnie jest przesuszona i ma za mało światła (długie i cienkie liście i nie wybarwiona). Do tego te wykwity minerałów na torfie... czym ją podlewasz? Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverwinter Nights Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam, potrzebuję szybkiej pomocy... Otóż mam muchołówkę już kawałek, rosła dobrze nawet się podzieliła. Ale... matka przesadziła ją do nieco większej doniczki (może parę cm). Od tamtej pory muchołówka systematycznie marniała. Nie wiedziałam co się dzieje, myślałam że powodem może być przelanie, albo pleśń (pojawiła się, ale szybko usunęłam). Dzisiaj się zapytałam matki, czy jak ją przesadzała dosypała ziemi..... Tak. I teraz moje pytanie: Czy jak ją przesadzę to zdążę jeszcze ją uratować? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Witam, potrzebuję szybkiej pomocy... Otóż mam muchołówkę już kawałek, rosła dobrze nawet się podzieliła. Ale... matka przesadziła ją do nieco większej doniczki (może parę cm). Od tamtej pory muchołówka systematycznie marniała. Nie wiedziałam co się dzieje, myślałam że powodem może być przelanie, albo pleśń (pojawiła się, ale szybko usunęłam). Dzisiaj się zapytałam matki, czy jak ją przesadzała dosypała ziemi..... Tak. I teraz moje pytanie: Czy jak ją przesadzę to zdążę jeszcze ją uratować?Zrób to jak najszybciej,są duże szanse,że ją uratujesz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioreth Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Zrób to jak najszybciej,są duże szanse,że ją uratujesz. Mam takie wrażenie, jak czytam forum, że do przyczyn śmierci owadożerów można dopisać jeden główny powód pośredni: "Mama chciała dobrze" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverwinter Nights Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 No i przesadziłam, stare podłoże zupełnie wyrzuciłam, mam tylko nadzieję że odżyją. A tu jeszcze zanim matka ją przesadziła: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farmer Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Nie wiem co się dzieje z tą rośliną, proszę o pomoc. Ostatnio woda co wsiąkła dolewałem zaraz ale teraz już ograniczam. Zdjęcia do oceny i pomocy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadomaniak Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Na pewno można stwierdzić, że ma za mało światła, co może być przyczyną takiego wyglądu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Na pewno można stwierdzić, że ma za mało światła, co może być przyczyną takiego wyglądu. Też tak uważam, za mało światła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Widać też że ma wykwity ,ale światło to chyba główna przyczyna . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Torf też nie najlepszy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MarcinLodz Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Witam. Możecie ocenić moją muchołówkę ? Kupiłem ją w markecie na początku marca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi