Sevillo Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) Lepiej im w torfie z perlitem niż w mchu ,poza tym ten mech za ładnie nie wygląda... Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemQ Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) Mnie to trochę dziwi,podlewa wszystkie rośliny wodą demineralizowaną kupioną na stacji benzynowej.Niby czysta ale "jakiś" osad na doniczce się osadza . Może mam twarde powietrze ? Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez przemQ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Po co kupujesz wodę na stacji benzynowej za 8zł ?W Tesco jest po 2,70zł . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikalG Napisano 25 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Przecież pisałem Wam że mam je dopiero od wczoraj i to nie jest osad z wody. A co do wody to kupiłem z Carefour`a 1l. Zobaczy co dalej będzie się robiło z tym podłożem. Czekam na inne opinie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Lepiej im w torfie z perlitem niż w mchu ,poza tym ten mech za ładnie nie wygląda... Ciężko aby martwe sphagnum wyglądało jak żywe Mnie to trochę dziwi,podlewa wszystkie rośliny wodą demineralizowaną kupioną na stacji benzynowej.Niby czysta ale "jakiś" osad na doniczce się osadza . Może mam twarde powietrze ? Tak, "pewnie" to przez twarde powietrze "Podłoże: kwaśny torf z gruboziarnistym piaskiem (2:1), w ostateczności sam torf." takie polecam podłoże Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi