xillo Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Ze zdjęcia powiedziałbym to samo co Gekon - wygląda na przesuszoną. Tak jakby kiedyś mocno zwiędła, ale w ostatniej chwili dostała wodę, co nie pomogło jednak pułapkom. Woda w podstawce i słońce (zakładam, że podłoże jest ok) -> i czekać... Te roślinki wymagają cierpliwości Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez xillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 30 Sierpnia 2012 Share Napisano 30 Sierpnia 2012 W poradniku na stronie 19 jest zdjęcie które ma takie same pułapki co muchołówka o której teraz mowa. Dodam iż pod zdjęciem jest napisane ''Przesuszone muchołówki''. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorvina Napisano 31 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Okey, więc tak. Postaram się utrzymywać wyższy poziom wody niż do tej pory oraz zapewnię jej więcej słońca. Gdzieś czytałam, że w okresie letnim można muchołówkę nawet na noc zostawić na zewnątrz. Wolałabym ją zostawić na balkonie, bo tam jest dużo słońca - zostawić na noc? Edit: Aha, miałam zapytać. Planuję kupić lampę do doświetlenia roślin. Jest to konieczne? Będzie ''zadowolona" czy dać jej odpocząć zimą? Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez Sorvina Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Ja swoją zostawiam i dobrze się trzyma ,więc chyba tak . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 31 Sierpnia 2012 Share Napisano 31 Sierpnia 2012 Muchołówkę zostaw w jednym miejscu i już jej nie ruszaj. Daj ją na balkon a w okresie zimy daj ją w jasne ale zimne miejsce. Można o tym sporo poczytać na forum... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi