Gekon Napisano 9 Września 2012 Autor Share Napisano 9 Września 2012 Poradził mi tak gościu z CPUK Greg Allan i czytałem na necie. Jednoroczniak? Czytałem że on nim nie jest... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 hmm wg mnie do 2 lat maksymalnie, ale tylko z wiedzy mojej własnej i Davida Svarca, moje okazy po kwitnieniu zamarły, miałem od Witka , odmianę 'Kimberley' Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 9 Września 2012 Autor Share Napisano 9 Września 2012 To też odmiana 'Kimberley' jest. Greg Allan ma je ponoć od 2008 roku i do teraz żyją... Jak to by Kubaa powiedział ''Przyjemy zobaczymy'' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 (edytowane) Wg oficjalnej diagnozy taksonomicznej B. guehoi jest rośliną jednoroczną. Kimberley to region Australii, gdzie występuje i gdzie został odkryty ten gatunek. Z tego co wiem to endemit, więc wszystkie B. guehoi to 'Kimberley'. Edytowane 9 Września 2012 przez hddk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Zgadza się, tutaj jest trochę więcej informacji o tym gatunku : http://www.rbgsyd.nsw.gov.au/__data/assets...el121023Low.pdf GA3 był raczej zbędny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 9 Września 2012 Autor Share Napisano 9 Września 2012 Nie potrafię znaleźć art. gdzie pisali o tym że ''without GA3m seeds will take over 1 yr to germinate!''. Użytkownik Byblis i Greg Allan mówili mi że potrzebuję użyć kwasu... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 12 Września 2012 Autor Share Napisano 12 Września 2012 Nowe fotki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 Update. Został nakarmione pyłkiem pszczelim kilka dni temu i z tego co widzę zaczynają wypuszczać dużo liści Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Ale 'olbrzymy' ,bardzo ładnie Ci rosną .Z tego co wiem to bardzo Ci na nich zależy .Powodzenia ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 Hehe dzięki Tak, zależy mi na nich bo planuję powiększyć swoją kolekcję o różne gatunki byblisów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Gratulacje i powodzenia w hodowli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 22 Września 2012 Autor Share Napisano 22 Września 2012 Dzięki Kiedy będę mógł je przesadzić? Trzy roślinki rosną bardzo blisko siebie więc gdy urosną ich rozdzielenie będzie praktycznie nie możliwe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2012 Niestety ale że przez ostatnimi tygodniami nie miałem zbytnio czasu na opiekę nad roślinami B. Guehoi podobnie jak nowo wykiełkowane B. Liniflora i D. Filiformis zeschły kompletnie. Nawet Stylidum Debile uschło ale zaraz po obfitym podlaniu wypuściło nowe roślinki. Na wiosnę planuję roślinną rewolucję . Między innymi totalna zmiana roślin, podłoża i być może oświetlenia. Temat można na raze zamknąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi