sewcio802 Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 (edytowane) Małe roślinki na dzień dzisiejszy wyglądają następująco: 1) Drosera capensis 'typical' 2) Drosera capensis 'albino' Będę na bieżąco aktualizował "postępy" roślinek 03-09-1012r. : Edytowane 3 Września 2012 przez sewcio802 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Małe roślinki na dzień dzisiejszy wyglądają następująco: Drosera capensis 'typical' Drosera capensis 'albino' Będę na bieżąco aktualizował "postępy" roślinek To te rosiczki ode mnie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 3 Września 2012 Autor Share Napisano 3 Września 2012 Tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 To czekamy na dalsze zdjęcia. Wyglądają że mają się dobrze, ja też zacząłem od nasiona. Na razie bardzo małe u mnie są rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 ...ja też zacząłem od nasiona... Ale autor tematu nie zaczął od nasion, tylko kupił dwie młode sadzonki od usera Maja 100 - przynajmniej tak wynika z postów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 3 Września 2012 Autor Share Napisano 3 Września 2012 Ale autor tematu nie zaczął od nasion, tylko kupił dwie młode sadzonki od usera Maja 100 - przynajmniej tak wynika z postów Dokładnie tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pj8d Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Tak na marginesie, posiadam mloda roslinke, jestem poczatkujacym hodowca, jak rozroznic typical od alba? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Alba się nie wybarwia pod wpływem promieni słonecznych, jej kwiaty są białe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 'Albino' - zwana także D. capensis 'alba', zarejestrowany kultywar o zielonych, niewybarwiających się liściach, białych kwiatach i białych lub lekko różowych gruczołach 'Typical - odmiana typowa, posiadająca różowe do czerwonych włosków gruczołowych, fioletowe lub różowe kwiaty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 14 Września 2012 Autor Share Napisano 14 Września 2012 Wrzucam nowe zdjęcia rosiczek 14-09-2012r. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Coś wolno rosną, jak na zwykłe Capensisy, albo mi się zdaje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewcio802 Napisano 14 Września 2012 Autor Share Napisano 14 Września 2012 Coś wolno rosną, jak na zwykłe Capensisy, albo mi się zdaje Minęło dopiero 11 dni.. cudów się nie spodziewajmy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi