Mauser Napisano 13 Stycznia 2014 Share Napisano 13 Stycznia 2014 Jutro wstawię zdjęcia i postaram się załatwić jakaś muszkę(jeśli znajdę) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 Wybrałem 2 najlepsze zdjęcia chyba z 20 oto one: 1. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df3fc3281617b2b1.html 2. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bcc6a26003b0e028.html Przepraszam za słabą jakość ale niestety lepiej się nie dało Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desire Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Ze swojej strony nie radzę trzymać non stop w wodzie. Siewki są bardzo delikatne i jest duże prawdopodobieństwo , że pleśń może je wykończyć. Szczerze mówiąc to bym ich nie dokarmiał, raczej potrzeba im dużej ilości światła/ doświetlania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Czyli co trochę przesuszyć torf i nie dokarmiać ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Przesuszyć.. hm.. inaczej bym to nazwał. Nic nie robić, poczekać aż rośliny wypiją trochę wody, reszta wsiąknie w podłoże (torf) jednym zdaniem..poczekać aż wody w podstawce już nie będzie. I nie podlewać od razu.. poczekać może jeden dzień.. może pół w zalezności czy trzymasz donickzi na ogrzewanym parapecie czy wilgotnej łaziencie. I dopiero potem podlać. Pleśń jest trudna do zwalczania, a jesli chodzi o siewki to bardzo niebezpieczne, bo wszystkie moga poginąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Ze swojej strony nie radzę trzymać non stop w wodzie. Siewki są bardzo delikatne i jest duże prawdopodobieństwo , że pleśń może je wykończyć. Szczerze mówiąc to bym ich nie dokarmiał, raczej potrzeba im dużej ilości światła/ doświetlania. Dokarmiane siewki rosną kilka razy szybciej, więc jeśli ma możliwość, to czemu ma tego nie robić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Drosera Madagascariensis stoi na ogrzewanym parapecie bo pod nim jest niewielki grzejnik. A jak na razie nie miałem żadnych problemów z pleśnią. A nie ukrywam bardzo zależy mi na tych siewkach ponieważ chyba z 5 zostały mi tylko 2. A i tak już te dwie słabo wyglądają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desire Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Nie dokarmiałbym bo rośliny są strasznie małe i nie sądze , żeby poradziły sobie nawet z muszkami. Jeżeli chodzi o wodę to po prostu wylej z podstawki i czekaj co się będzie działo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Wylałem i wyłączyłem na razie grzejnik. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Nie dokarmiałbym bo rośliny są strasznie małe i nie sądze , żeby poradziły sobie nawet z muszkami. Jeżeli chodzi o wodę to po prostu wylej z podstawki i czekaj co się będzie działo. No właśnie. Są małe. Moim zdaniem muszki im nie zaszkodzą, przeciwnie. Można podać już nieżywą i uważać na pleśń. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Nakarmić łatwo powiedzieć tylko problem w tym że nie ma kropelek na lisciach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Niestety rosliny nie wytrzymały zimy i uschły żadna nie przeżyła. Mam jeszcze koło 10 nasion i bede próbował na wiosne coś wychodować. Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Mauser Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi