Maja100 Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Hej, mam pytanie. Czy mogę rośliny podlać topsinem czy lepiej tylko spryskać ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Było nie raz spryskaj, najmniejszą dawką, podaną na opakowaniu lub wpisz w wyszukiwarkę "Topsin" ona nie gryzie;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 29 Października 2012 Autor Share Napisano 29 Października 2012 (edytowane) Ok w takim razie zaraz spryskam A czy jeśli kielichy kapturnic usychają to też powinnam je spryskać ? Edytowane 29 Października 2012 przez Maja100 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 (edytowane) Z kapturnicami nie pomogę, nie mam żadnej. Ale jak usychają to wyciąć uschnięte kaptury... Edytowane 29 Października 2012 przez Bartnik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Jeszcze zależy jaki masz problem. Jeśli o pleśń na podłożu chodzi, to ja po prostu leję fungicydy na podłoże, przy czym używam strzykawki, ale to bardziej do precyzyjnego podlewania, a nie do dawkowania preparatu. A co do kapturnicy to przydałoby się zdjęcie, bo może to po prostu naturalne usychanie starych liści? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi