Cephalotus Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Ale dżungla. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elżbieta Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Piękna sprawa takie terrarium,ale u mnie nie ma na to miejsca.Latem tak,a na zimę jak storczyki wrócą z ogrodu,to muszą dzielić się z nimi miejscem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Świetne terra, jestem pod wrażeniem, bardzo ładnie rozmnażasz gatunki )) Ciekawą sprawą jest, że na torfie nie widać śladów pleśni mimo, ze wygląda cały czas na mocno wilgotny. Mnie po pewnym czasie torf pleśniał. Jakoś dodatkowo wentylujesz podłoże torfowe? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2013 Świetne terra, jestem pod wrażeniem, bardzo ładnie rozmnażasz gatunki )) Ciekawą sprawą jest, że na torfie nie widać śladów pleśni mimo, ze wygląda cały czas na mocno wilgotny. Mnie po pewnym czasie torf pleśniał. Jakoś dodatkowo wentylujesz podłoże torfowe? Bardzo się cieszę, że Wam się podoba. Co do wentylacji, od ponad pół roku niczym nie wentyluję i też dziwię się, że nie pojawia się pleśń. Podłoże stale wilgotne, bez tego rozpadły by się ściany z torfu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 zmieniałeś im jakoś warunki na okres zimowy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elżbieta Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Jednak Wy faceci możecie sobie coś takiego zrobić.Tu jesteście górą.To jest piękne.Bardzo mi się podoba to miejsce,gdzie rosną różne rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 hmm dobrej jakości torf nie powinien pleśnieć, mimo że nie ma wentylacji i wysoką wilgotność, mam na myśli na prawdę dobry, żadne hipermarketowce Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 A gdzie można kupić na prawdę dobry torf? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 13 Lipca 2013 Autor Share Napisano 13 Lipca 2013 Ten, którego używam w terrarium hollas athena. A tak naprawdę dobry to chyba tylko skandynawski. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 12 Września 2013 Autor Share Napisano 12 Września 2013 Żeby nikt się więcej nie "czepiał", że ja się tylko "czepiam": Całość: Lewa strona: Środek: Prawa strona: Widok z góry: Siostrzyczki z Queensland: Kwitnące krzyżówki: P. gracilis x emarginata: P. ANPA C Cztery "Tiny" sześć kwiatów: Jak wszystkie kwiaty się otworzą to wrzucę zdjęcia. 5! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 http://img713.imageshack.us/img713/5562/wodecki10.jpg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 pięknie to wygląda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 30 Października 2013 Autor Share Napisano 30 Października 2013 (edytowane) Dlatego, że się podoba kolejne zdjęcia Całość: Lewa strona: Prawa strona: Część z torfowcem zlikwidowałem na rzecz nowego miejsca dla tłustoszy. Ścianka z lawy i torfu: Kilka nowych nabytków: Pinguicula debbertiana Pinguicula ehlersiae Pinguicula esplendida Pinguicula gracilis Pinguicula spec. 'El Mirador' Pinguicula spec. 'Tehuacan' Pinguicula x 'Aphrodite' (P. agnata x moctezumae) Pinguicula x 'Bailly' (P. 'Sethos' x rotundiflora) Pinguicula emerginata x 'Weser' Pinguicula hemiepiphytica x cyclosecta Pinguicula hemiepiphytica x rotundiflora Pinguicula immaculata x pilosa Pinguicula moctezumae x colimensis Pinguicula moctezumae x pilosa Pinguicula moctezumae x rotundiflora Trochę kwiatków: Edytowane 30 Października 2013 przez CFHs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Bajlando Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 Pięknie się prezentuje, ładne terrarium:) pozdrawiam moof Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi