RadoCMG Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Sęk w tym że to nie tylko jedna tak ma. Stawiam na pogodę i dziwną zimę. Właśnie zauważyłem że sztuka wystawiona do majowego konkursu wypuszcza też podwójne łapki. Hmm może mi na tych mucholach od Ciebie też takie cudaki porosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2013 Szansa jest bo na tych dwóch rodzajach co dostałeś to podwójne pędy kwiatowe, pułapki i inne deformacje występują Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Szansa jest bo na tych dwóch rodzajach co dostałeś to podwójne pędy kwiatowe, pułapki i inne deformacje występują No mam nadzieje, że niedługo się bujną i coś ciekawego ujrzę Może Cie w czymś przebije? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Te podwójne ciekawie wyglądają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Parę szybkich fotek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Super! Nawet własną rękę poświęciłeś? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Parę szybkich fotek Rewelacyjne zdjęcia. I tak jak nienawidzę pająków, tak tego Twojego kwietnika przeżyłam bez traumy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Szkoda, że nie ma trochę lepszego kadru (ale wiem, że to nie takie proste w tego typu fotografii ), bo w pozostałych aspektach wszystko bardzo dobrze, podoba mi się to zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Szkoda, że nie ma trochę lepszego kadru (ale wiem, że to nie takie proste w tego typu fotografii ), bo w pozostałych aspektach wszystko bardzo dobrze, podoba mi się to zdjęcie. Przy dużym zbliżeniu złapać ruchliwego owada to spore wyzwanie, dziękuję za opinię. Zwłaszcza gdy zdjęcia robione są zbyt szybko i z marszu jak w tych przypadkach. Wszystko skacze, fruwa i ucieka jak tylko na metr się zbliżę a w makro muszę podejść na około kilkanaście cm i wyostrzyć fotę co rzadko się udaje. Często jest tak że siadam lub leżę w trawie nieruchomo i czekam. Żar z nieba , owadów brak a przechodnie patrzą jak na wariata i się odechciewa.Według znawców tematu powinno się wyjść o wschodzie słońca jak chłód gdy wszystko ospałe. A nie w południe i z dzieciakiem który chce iść szybko dalej. Dwa przykłady ucieczki z liścia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Mucha tłamsi muchę? Amator moich włosów... ...i pyłku Mszyce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amaterasu Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Mucha tłamsi muchę? O boże a co te muchy robią ? Zboczeńce. Ps. świetne zdjęcia na miarę publikacji w magazynie NG. Zielony Konik polny na pomarańczowym kwiecie super. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 To jest mucha drapieżna z ofiarą. Wyleciała mi z głowy nazwa rodzaju - jak sobie przypomnę, to dopiszę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 To mnie uspokoiło, myślałem, że to molestowanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amaterasu Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 To mnie uspokoiło, myślałem, że to molestowanie. Aha, mnie też . Fakt, fakt lepszy kanibalizm od molestowania . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2013 To jest mucha drapieżna z ofiarą. Wyleciała mi z głowy nazwa rodzaju - jak sobie przypomnę, to dopiszę. Ta mucha to łowik ale mam wątpliwości czy to ta mucha bo wygląda inaczej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi