Niekumaty Burak Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Cieszy bardzo duży postęp w porównaniu z pierwszymi zdjęciami. Niestety pozostał problem z przepaleniami. Do poniższych porad dodam oddalenie źrodła światła i blendę. Ewentualnie rób lekko niedoświetlone zdjęcia i rozjaśniaj je w programie graficznym. Edycja W miarę możliwości kup filtr polaryzacyjny. Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Niekumaty Burak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2013 O filtrze już kiedyś myślałem ale brak kasy. A poprawa może być nieadekwatna do wydanej kwoty w tak tanim aparacie. Resztki osy wygrzebanej z muchołówki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 No, ostrość robi wrażenie... Exegi monumentum. Myślę, że zbliżający się wielkimi krokami sezon da Tobie pole do popisu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 O filtrze już kiedyś myślałem ale brak kasy. A poprawa może być nieadekwatna do wydanej kwoty w tak tanim aparacie. W każdym szanującym się sklepie fotograficznym pozwalają założyć filtr (i inne) i sprawdzić jak działa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 W muchołówkach wypatrzyłem biedronkę. Zanim przygotowałem sprzęt to zwiała i zwiedzała cały pokój. Oj ciężko złapać ostrość przy dużym powiększeniu i ruchliwym,latającym owadzie. I złapana podczas startu-cudem Za brak owadożerów w tle przepraszam i jeżeli zaśmiecam forum to proszę pisać-przestanę wrzucać moje wypociny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 21 Marca 2013 Autor Share Napisano 21 Marca 2013 Wiosna. "Dingley Giant" drugi rok z rzędu wypuszcza podwójne pędy. Malutki pajączek leżący na plecach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 [...] 8,9,10 - Knockout Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Widać po oczach pajączka, że się zdziwił . To najprawdopodobniej skakun arlekinowy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Po zajęciach z medycyny sądowej mam złe skojarzenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 22 Marca 2013 Autor Share Napisano 22 Marca 2013 Muszka na dekielku Raynox'a Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Coś ta muszka jakaś taka... jakby zdechła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 22 Marca 2013 Autor Share Napisano 22 Marca 2013 Była strasznie ospała i udało mi się zrobić pierwsze zdjęcie. Do drugiego chciałem ją złapać i mój paluch ją za bardzo stłamsił Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Ostatnie opady nie tylko nas zaskoczyły. Znalazłem spacerującą po śniegu. W jednej z porad makro przeczytałem "... i módl się żeby owad się nie ruszył" Niestety mimo świąt moje modły widocznie były słabe Ale buty z rakami na lód ma Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Bardzo fajne zdjęcia. Sam myślę nad zakupem tej soczewki jakim aparatem robisz te fotki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Bardzo fajne zdjęcia. Sam myślę nad zakupem tej soczewki jakim aparatem robisz te fotki? Panasonic FZ 38 ale prawdziwy fotograf zrobiłby lepsze gorszym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi