IceCube Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Przeszukałem już troche forum w poszukiwaniu odpowiedniej żarówki do doświetlania muchołówek. Z tego co piszecie to najlepszą opcją jest megaman plant. Jednak na allegro nie ma już ich w sprzedaży, dzwoniłem nawet do przedstawiciela na polske ale czas oczekiwania na zamówienie 3 tygodnie... a ja potrzebuje od zaraz. Jakieś zamienniki, inne firmy ? co polecanie? Wolałbym oczywiście zwykłą żarówkę a nie świetlówkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Jak na początek weźmiesz zwykłą zimnobiałą 6400 K typu np. Philips Tornardo ze 20 W minimum, świat się nie zawali. Inna sprawa że muchołówki są na tyle światłolubne, że moim zdaniem każde inne światło niż silne słoneczne mija się z celem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceCube Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Zdaję sobie sprawę, że światło słoneczne będzie najlepsze ale obecnie pogodę mamy jaką mamy więc chciałbym je czymś wspomóc. Świat się nie zawali tzn? Chodzi mi o coś czym je doświetle w pochmurne dni tak żeby były wystarczająco wybarwione i zdrowe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceCube Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 http://www.zoologiczny.sklep.pl/Opinie_Exo...7_64_338___3357 Czy tak żarówka ma w ogóle sens przy hodowli roślin? Teoretycznie emituje światło podobne do słonecznego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 http://www.zoologiczny.sklep.pl/Opinie_Exo...7_64_338___3357 Czy tak żarówka ma w ogóle sens przy hodowli roślin? Teoretycznie emituje światło podobne do słonecznego. Patrząc na przekrój widma barw tej ŚWIETLÓWKI KOMPAKTOWEJ to niezbyt się nadaje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IceCube Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Jak na razie kupilem świetlówki kompaktowe osram 6500k. Mam nadzieje ze w połączeniu ze sloncem dadzą rade. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Kosa1984 Przyłączam się do apelu, żeby nazywać świetlówki kompaktowe świetlówkami kompaktowymi, a nie żarówkami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi