Kosa1984 Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Ta świetlówka ma barwę 2700K. Jeśli jeszcze jej nie kupiłeś, to nie rób tego. Świetlówka do doświetlania roślin powinna mieć barwę światła ok. 6500K. Efekt dla rośliny będzie o wiele lepszy. Polecam to raczej (wybrałem najtańszą): http://allegro.pl/philips-tornado-t3-20w-9...2920578946.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 A ja polecam Kosa1984 lekturę klik sam posiadam dwie wyżej wymienione świetlówki i philips się "chowa" (Mam dopiero około 2 miesiące doświadczenia z nimi używam je do gemmae rozwój jak i wybarwienie jest dużo lepsze pod partią oświetlaną megaman) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Przeczytałem i co? Słowa tam nie ma o temperaturze barwowej tych świetlówek. Gdy kupujesz jeansy to zwracasz uwagę na to, żeby były w Twoim rozmiarze czy, żeby były to Wranglery? Sam używam Philips Tornado, ale słyszałem sporo dobrego o Megaman i nie wykluczam, że wypróbuję w przyszłości, ale z pewnością nie będą to świetlówki o tak niskiej temperaturze barwowej. Pomijam już fakt, że jakimś rozsądnym minimum wydaje się moc 20W, a świetlówka, którą kupił autor tematu ma zaledwie 15W. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Edytowałem wkrótce postaram się napisać artykuł bo z całego rozwoju pykam zdjęcia właśnie tym dwóm typom żarówek plus jedna z "łobi" zwykła o barwie 6500, ta woła o pomstę do nieba więc chyba porzucę dalsze jej testowanie bo szkoda roślin.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 W porządku, ale może zacznij od tego, jakie parametry ma Twoja świetlówka. Jeśli jest to np. ta: http://allegro.pl/lampyesklep-megaman-jumb...2937961862.html , to nie ma się co dziwić. Czy nawet jeśli ma moc 20W przy zimnej barwie, to też. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Heh mówimy o porównywalnych co do mocy parametrach:) równie dobrze mogę porównać z nimi hqi 250w tylko po co? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi