Skocz do zawartości

Rośliny mięsożerne Autor: Z.Podbielkowski,

Marrom

Rekomendowane odpowiedzi

Książka jest poszukiwana przez wielu. Sprzedający - pewnie nieświadom tego faktu - sprzedał za cenę symboliczną raczej. Knigę oczywiście warto nabyć, ale to forum jest solidniejszym źródłem wiedzy na temat roślin.

Odnośnik do odpowiedzi

Kosa1984 napisał:
Książka jest poszukiwana przez wielu. Sprzedający - pewnie nieświadom tego faktu - sprzedał za cenę symboliczną raczej. Knigę oczywiście warto nabyć, ale to forum jest solidniejszym źródłem wiedzy na temat roślin.

I podobno dużo w niej błędów :)

Odnośnik do odpowiedzi

Książka nie jest idealna jednak jedyna "taka" wydana w j. polskim. Druga sprawa, to jej wiek. 10 lat to może nie jest wiele ale 10 lat temu innej wiedzy na temat hodowli roślin owadożernych w Polsce nie było.

Co do błędów. Niestety są: http://www.rosliny-owadozerne.pl/Ksiazka-R...-Tez-t7819.html

choć dla laika i tak są bez znaczenia. Ja cenię ją za informacje np. na temat budowy pułapek, roślin. Porady hodowlane niestety mocno odstają od obecnych, wypracowanych technik i są mało przydatne.

Pomimo wad zawsze będę ja polecał :) W cenie 12zł tym bardziej ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.