hddk Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Nasiona mam z tego co pamiętam od latos333. Roślina w lecie kwitła non stop, sama zawiązywała nasiona, które kiełkowały bez żadnych zabiegów. Roślina bardzo mała (1-1,5 cm) i blaszka liściowa wybarwiała się na ciemnoczerwony kolor, podczas gdy ogonek pozostawał raczej zielony. Zdjęć kwiatka nie posiadam i nie pamiętam jaki był. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 28 Lutego 2013 Autor Share Napisano 28 Lutego 2013 Kwiatki mojej D. pygmaea : Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_s Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Ja od kilku dni czatuję na otwarte kwiaty i nie mogę trafić. Znalazłem starą fotkę ale na niej niewiele widać. Znalazłem od kogo kupiłem swoje pygmaea. Zakup poczyniony na allegro od użytkownika Marzac, 3 lata temu Edytowane 28 Lutego 2013 przez neo_s Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Potwierdzam nasiona od neo_s kiełkują, na razie nie rozpoznam roślin ale jest już 20 kiełków i ciągle przybywa:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Racja, kiełkują Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojcik Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Tak wyglądają dzisiaj rosiczki, nasiona wysiane 2 marca (oczywiście nasiona od neo_s), wykiełkowały ok 25-30 marca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Rosiczki z nasion od neo_s już zaczynają kwitnąć. A jak się Wasze mają? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Tak, kwitną i zawiązują nasiona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 U mnie już kwitnie drugie pokolenie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 A ja dziś zebrałem jakieś 50 nasion. Oczywiście wysiane. Zobaczymy co z tego będzie Trzymaj kciuki Niekumaty, to na święta będą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 No i coś rośnie:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi