Skocz do zawartości

Terrarium dla helek i siostr z queensland

chroman91

Rekomendowane odpowiedzi

Odwiedziłem dzisiaj rynek " chłopski " kupiłem kratki do cel , zakupiłem keramzyt , ścianki oklejone folia aluminiowa . Zamówiłem odbłyśniki przyjdą i będę mógł roślinki sprowadzać ;d

Oto jak to wygląda na chwile obecną ;)

post-4651-1364917479_thumb.jpg

post-4651-1364917457_thumb.jpg

Edytowane przez chroman91
Odnośnik do odpowiedzi

Jak zależy Ci na wyglądzie to daj wymieszane 6400 i 4000 K, do tego jakaś jedna fluora. Nie wiem jak Tobie, ale mi niezbyt podoba się to fioletowe światło, które dają świetlówki dedykowane do roślin, wolę to trochę zniwelować czymś "jaśniejszym" ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem wczoraj osram fluora 18W . Pozostałe dwie mają po 6400 k . Jako że w przyszłym tygodniu prawdopodobnie zamieszkają już tam lokatorzy zrobiłem pomiary ;) Temperatura w dzień przy włączonym oświetleniu to 25-26 ( T w domu koło 22-23 ) na noc włożyłem dwie butelki 0,5 l z zamarzniętą wodą w środku temperatura rano wynosiła 20-21 . Higrometr mam kiepski ( nie mam pojęcia czy dobrze działa ) ale w dzień wskazuje powyżej 85% a w nocy powyżej 90% .

Czy takie spadki temperatury i taka wilgotność będzie odpowiednia ?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.