Painkiler1 Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Jeśli chodzi o doświetlanie roślin, to chyba najlepiej zainwestować w zestaw oświetleniowy na stateczniku elektronicznym z świetlówkami T5. Ze swojej strony polecam konfigurację Grolux i Aquastar (chyba najbardziej popularna ). Można też doświetlać przy pomocy świetlówek kompaktowych, ale tutaj nie mam zbyt dużego doświadczenia. Podobno dobrze sprawdzają się świetlówki kompaktowe megaman plant z philips tornado. Niestety te pierwsze ciężko dostać. Teraz lepiej widać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 U ciebie także zaginęło czytanie za zrozumieniem. Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. A co innego Twoim zdaniem zrobił Painkiler1? Odpowiedział na Twoje pytanie. Mało tego, z postu Doriana nad Twoim można odpowiedź wyciągnąć. Świetlówka o którą pytasz ma odpowiednią temperaturę barwową, ale moc trochę słaba. Proponowałbym przynajmniej 20W, a polecałbym tą: http://allegro.pl/philips-swietlowka-torna...3438241806.html . No i jasne, Megaman w tej samej temperaturze barwowej uchodzi za skuteczniejszą (nigdy nie używałem, wyłącznie Philips Tornado 6500K), ale z jej dostaniem są problemy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Dzieki Kosa za odpowiedz dzisiaj byłem w hurtowni widziałem identyczna jak ty mi proponujesz w dużo niższej cenie. Jeszcze raz wielkie dzieki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi