Painkiler1 Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Dorian napisał: Jeśli chodzi o doświetlanie roślin, to chyba najlepiej zainwestować w zestaw oświetleniowy na stateczniku elektronicznym z świetlówkami T5. Ze swojej strony polecam konfigurację Grolux i Aquastar (chyba najbardziej popularna ). Można też doświetlać przy pomocy świetlówek kompaktowych, ale tutaj nie mam zbyt dużego doświadczenia. Podobno dobrze sprawdzają się świetlówki kompaktowe megaman plant z philips tornado. Niestety te pierwsze ciężko dostać. Teraz lepiej widać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Mauser napisał: U ciebie także zaginęło czytanie za zrozumieniem. Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. A co innego Twoim zdaniem zrobił Painkiler1? Odpowiedział na Twoje pytanie. Mało tego, z postu Doriana nad Twoim można odpowiedź wyciągnąć. Świetlówka o którą pytasz ma odpowiednią temperaturę barwową, ale moc trochę słaba. Proponowałbym przynajmniej 20W, a polecałbym tą: http://allegro.pl/philips-swietlowka-torna...3438241806.html . No i jasne, Megaman w tej samej temperaturze barwowej uchodzi za skuteczniejszą (nigdy nie używałem, wyłącznie Philips Tornado 6500K), ale z jej dostaniem są problemy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Dzieki Kosa za odpowiedz dzisiaj byłem w hurtowni widziałem identyczna jak ty mi proponujesz w dużo niższej cenie. Jeszcze raz wielkie dzieki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi