karaluch Napisano 14 Września 2013 Autor Share Napisano 14 Września 2013 No brak słów... Dzięki. ...Nie zauważyłem dionaea na zdjęciach Na zdjęciach roślin dużego terra są dwa okazy i kilka doniczek z liśćmi w celu rozmnożenia Reszta mucholi jest na zewnątrz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 (edytowane) Na zdjęciach roślin dużego terra są dwa okazy No są i okularów mi trzeba Tylko jakieś oklapłe te sztuki Edytowane 14 Września 2013 przez Redgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 14 Września 2013 Autor Share Napisano 14 Września 2013 Na zdjęciach roślin dużego terra są dwa okazy No są i okularów mi trzeba Tylko jakieś oklapłe te sztuki Zdjęcia tego dużego terra. Trzecie od dołu, prawy górny róg, pomiędzy spatulatą a capensisem - pierwsza sztuka. Drugi okaz: pierwsze zdjęie, lewy dolny róg, pomiędzy capensisem a spatulatą (druga doniczka). Oba okazy są młode, rozmnożone z liści, mają się świetnie Reszta to liście Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Aaa wypatrzyłem te maleństwa dopiero po powiększeniu. Za dużo ,za szybko rzeczy naraz robię i liście przeoczyłem za oklapnięte muchole Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 14 Września 2013 Autor Share Napisano 14 Września 2013 Redgreen, specjalnie dla Ciebie zrobiłem dodatkowe zdjęcia tych dwóch maleństw Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 niesamowita kolekcja! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 14 Września 2013 Share Napisano 14 Września 2013 Redgreen, specjalnie dla Ciebie zrobiłem dodatkowe zdjęcia tych dwóch maleństw Dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Są to listki Drosera prolifera Ciekawe czy dochowasz się małych. Moje doświadczenie w rozmnażaniu proliferki mówi, że każdy listek pławiący się w wodzie daje co najmniej jedną sadzonkę, zaś posadzony do torfy raczej marnieje. Jeśli da sadzonkę, to nie z ogonka, tylko z dolnej części blaszki liściowej, dotykającej podłoża. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 18 Lutego 2014 Autor Share Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Z ostatniej chwili: Drosera spatulata white flower Drosera spatulata lantu island Drosera sp south africa Drosera pygmaea Drosera polifera Drosera paleacea Drosera ordensis X fulva Drosera madagascariensis Drosera graomogolensis Drosera adelae Dionea mix Edytowane 18 Lutego 2014 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 Całkiem dobre zdjęcia i ładne rośliny. Gratuluję, Szczególnie ładne wyglądają Drosera sp south africa aż nabrałem chęci nabycia tego gatunku. Drosera pygmaea z chęcią obejrzałbym dokładniejsze zdjęcia makro. Natomiast Drosera paleacea wygląda świetnie dla nieznających się na owadożerach może wyglądać jak owłosiony kaktus Btw. Chyba używasz mocnego oświetlenia bo wszystko dość intensywnie wybarwione a adelae nawet nieco jak przypalona\ przesuszona? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 jakiego oświetlenia używasz ? Bardzo ładnie wybarwione są Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 aliciae to adelae. sp. SA to moje dzieci z nasion wyhodowanych od A. lowriego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 18 Lutego 2014 Autor Share Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) ..... Drosera pygmaea z chęcią obejrzałbym dokładniejsze zdjęcia makro. ........ Musisz poczekać z dwa tygodnie. Czekam aż do mediamarkt dowiozą nakładkę makro..... ..... Chyba używasz mocnego oświetlenia bo wszystko dość intensywnie wybarwione a adelae nawet nieco jak przypalona\ przesuszona? 1x Lulilux Osram 18 W i 1x Fluora Osram 18 W, więc tyle co nic (nie długo dołożę jeszcze jedną taką parę - czekam na szkło do terra;)) Z tą adeale mam same problemy od czasy jak ją rozsadziłem. Co chwilę pada, wstaje pada i tak w kółko - za każdym razem coraz lepiej wygląda ...aliciae to adelae....... Dzięki, już poprawiłem (zbyt dużo zdjęć na raz Edytowane 18 Lutego 2014 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) zrobione jakies mlode graomogolensis na wymiane ? Edytowane 18 Lutego 2014 przez heliamfan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Ciekawe że są takie czerwone (mówię o D. adelae) Ja nawet tak czerwonych nie uzyskałem latem na pełnym słońcu, nie wiem może jakaś odmiana P.s. Też bym się pisał na graomogolensis Edytowane 18 Lutego 2014 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi