karaluch Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 Kilka ujęć z ogródka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Wspaniale wyglądają kwitnące rosiczki! A co to za odmiana, gdzie tych rosiczek jest tak dużo, te mniejsze sztuki? Ciekawe ujęcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2014 Wspaniale wyglądają kwitnące rosiczki! A co to za odmiana, gdzie tych rosiczek jest tak dużo, te mniejsze sztuki? Ciekawe ujęcia. To jest sp South Africa Nawiązując do Twojej i damian.sze@op.pl dyskusji. Prezentuję Wam, wschodniego capensisa red Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 pygmaea Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 ...... i ogródek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 18 Lipca 2014 Autor Share Napisano 18 Lipca 2014 (edytowane) A więc tak. Kupiłem w zeszłym roku trzy muchołówki (w Obi), dwie zostały przesadzone,a z jednej powyrywałem liście w celu rozmnożenia Trochę czasu minęło i dostałem w prezencie od Niekumatego kolejne muchole - te czerwone. Wszystkie trzymałem w terra (kilka stron wcześniej je widać) Pojawił się problem zimowania. Wiele nie myśląc - przeprowadzka. Wszystko wylądowało na zewnątrz - pod szkło (to był chyba październik). No i sobie rosły. Wczoraj robiłem zdjęcie i tak to wyglądało: Robiłem zdjęcie bo często bywam w tym miejscu Siedzę, obserwuję i myślę - przesadzać czy nie przesadzać, o to jest pytanie..... Trochę szkoda teraz to robić bo w głowie jest duży projekt torfowiska z wanny (chyba comandos rzucił ten pomysł - dzięki chłopie, projekt będzie realizowany). . Poszedłem do pracy, a tam w głowie tylko: "rośliny, torf, kastra, woda, rośliny, torf, kastra....." skończyło się źle zaprogramowanym piecem i buuuuum, szkło mi wybuchło Tego już było za wiele. postanowiłem to zrobić, dziś, w środku dnia, tak przy wszystkich Skończyłem pracę o 13tej. Powrót do domu, szybka kąpiel i rura do miasta. Tam zakupy, żwirek (25kg), woda, kastra (65l), gumowe wężyki. No i rozpocząłem pracę (14:00). Mieszanie torfu ze żwirkiem, budowa systemu nawadniającego (dzięki Arturr0 za fotorelację z budowy torfowiska - dzięki Tobie, Krzysztof zdradził nam sekret dotyczący odpowietrzania systemu). Mieści się w nim równo 20 litrów wody Mam nadzieję że się sprawdzi - będzie zastosowany w wannie (ale tam to już z grubej rury) Potem kopanie dołu pod kastrę (comandos - poziom musi być ) i gotowe. Dodam, że kastra jest nie ocieplana Żałuję, że nie kupiłem większej, bo nie mam tam miejsca na zimnolubne rosice (oj ja głupi) Ale o czym to ja mówiłem ??? Aaaa ..... kupiłem trzy muchołówki w Obi bla bla bla A teraz jest to: Mam nadzieję, że Was za bardzo nie znudziłem Fotorelacji z budowy nie ma, bo każdy wie jak coś takiego zbudować @edit Skończyłem o 21:00 .... W tym poście można zobaczyć technikę budowy kastry Edytowane 19 Września 2014 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 O matko ile ty tego masz! A jeszcze nasion to zbierać będziesz na kg... Co potem zrobisz z tym? Żałuję, że nie mam u siebie choć większego balkonu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 (edytowane) Sympatycznie to wygląda. Podobny projekt zrobiłem jakieś 2 tyg temu Może jutro wrzucę fotki Niech Ci pięknie rośnie. Edytowane 19 Lipca 2014 przez CFHs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 O matko ile ty tego masz! A jeszcze nasion to zbierać będziesz na kg... Co potem zrobisz z tym? ....... Z robię pasztet Tak poważnie, to już tam nic nie będę robił. Niech sobie rosną, dzielą, kwitną. Mam tylko nadzieję, że przeżyją zimę. Sympatycznie to wygląda. Podobny projekt zrobiłem jakieś 2 tyg temu Może jutro wrzucę fotki Niech Ci pięknie rośnie. Widziałem, widziałem. Nieźle Ci to wyszło. A tu kwitnąca Drosera erickson oraz Drosera paleacea Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 Drosera hyperostigma Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Odkąd dostałam swoją pierwszą miniaturkę to jestem zakochana w tej grupie rosiczek. A Twoje zdjęcia to istne cuda. Już wiem, co będę przygarniać na parapet w najbliższej przyszłości... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Kilka fotek Cephal, o którego się bałem (mój pierwszy): Drosera gigantea: Tłustosze: Kwiat Drosera cayennensis: Drosera ordensis X fulva: I moja ulubiona, Drosera adelae: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Ale piękny cefalek !! I jaka adelka wielka ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Świetny cefal, jaki bok ma doniczka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Świetny cefal, jaki bok ma doniczka? 7cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi