Noliena Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Świetne rośliny i widać, że zadowolone z życia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Piękne te Twoje rośliny właśnie planuję coś takiego jak ta Twoja kastra z mucholcami tyle, że w donicy okrągłej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Cefal parapetowy czy terrarium? Ja swojego cały czas mam w terrarium i jak był 15cm od żródła swiatła to sie ładnie wybarwiał. Teraz terrarium nieco urosło i jest 40cm od światła a bukłaczki całe zieloniuśkie. Chyba dostanie półkę w prezencie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 14 Września 2014 Autor Share Napisano 14 Września 2014 Cefal parapetowy czy terrarium? Terrarium A tu sesyjka jednego z moich nieopisanych tłustoszy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 (edytowane) Dzień dobry Pomęczę Was jeszcze trochę Na początek tłustosze: moranensis alba x emarginata tina wesser No i rosiczki Drosera andromeda Drosera montana ssp. tomentosa var. glabrata Drosera ordensis X fulva I moja ulubiona Drosera adelae A tu para liści tej rośliny, zamknięta w słoiku zeszłego roku. Słoik nieotwierany Wiem wiem, dwie ostatnie rośliny pojawiły się kilka postów wstecz. Ale zauważcie jak ładnie rosną Edytowane 31 Października 2014 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 18 Września 2014 Share Napisano 18 Września 2014 Nie no Adelka pierwsza klasa... Zresztą wszystko oczywiście śliczne. Powiedz mi, jak możesz - jak to jest z tą D. 'Andromeda' - wymaga warunków jak rodzice, czy jakieś odstępstwa od tego? Skąd w ogóle wzięło się u Ciebie to cudo? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Nie no Adelka pierwsza klasa... Zresztą wszystko oczywiście śliczne. Powiedz mi, jak możesz - jak to jest z tą D. 'Andromeda' - wymaga warunków jak rodzice, czy jakieś odstępstwa od tego? Skąd w ogóle wzięło się u Ciebie to cudo? Dzięki, dzięki Andromedę dostałem od kumpla Jest u mnie miesiąc więc nic ciekawego Ci nie powiem na temat jej hodowli. Trzymam ja w terra z innymi roślinami (tłustoszami, rosiczkami (są tam nawet capensisy i pigmejki), cephalem) i na razie ma się dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 22 Października 2014 Autor Share Napisano 22 Października 2014 Robi się coraz chłodniej, więc zmuszony byłem przenieść ( w końcu ) swoje rośliny do domu. Na jednym z moich pól minowych, złożonych z Drosera aliciae zauważyłem kilka komarów.A że bardzo nie lubię tych krwiopijców, postanowiłem zrobić kilka szybkich ujęć O to one: Pole minowe: Krwiopijcy: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 A tu, dziwnie zachowujące się pigmejki D. hyperostigma. Jedna doniczka, warunki te same, a każda wyglądająca inaczej.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2014 Znane już zdjęcie peltaty.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 Sałata 'no name" oraz znana adelka... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 Niezła ta sałata a jak tam te Twoje nasiona ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 jak tam te Twoje nasiona ? Które ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 7 Grudnia 2014 Share Napisano 7 Grudnia 2014 D.tentaculata widzę że ci już wykiełkowała a D. hirticalyx ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2014 D.tentaculata widzę że ci już wykiełkowała a D. hirticalyx ? jeszcze nie. Może stare nasiona, a może zjedzone przez ślimaka.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi