karaluch Napisano 15 Września 2014 Autor Share Napisano 15 Września 2014 Poczekaj, a będziesz miał w zasadzie jedną wielką pułapkę z tej kastry... Jeżeli przeżyją zimę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Ujdzie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Pewnie, że git i muzyczka! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Trochę zakręciłeś kołem fortuny Czyżbyś odkurzył stary patefon? Gratuluję pomysłu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meszugge Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Świetny pomysł na filmik. Rosiczki spodobały się nawet mojej dziewczynie choć za nimi akurat nie przepada. Stwierdziła że są ładne, a moje brzydkie.:/ Z tego co się orientuje to natalensis i venusta to ten sam gatunek. Jeśli się mylę to niech ktoś wyprowadzi mnie z błędu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crespo Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 W końcu znam sekret tak ładnych Twoich roślin. Stawiasz je na podstawce która się obraca i włączasz im muzykę ! A co do filmu/filmów, fajnie się je ogląda, podoba mi się to że wszyscy wstawiają zdjęcia, a Ty robisz coś innego D.ordensis x fulva Cudowna! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 W końcu znam sekret tak ładnych Twoich roślin. ... To nie cały sekret. Do 5 litrów destylki dodaje kroplę renesansowego rozpuszczalnika. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 Dzięki ludziska za miłe słowa Jako, że się podoba -wkrótce kolejna część Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuo Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Hej Przede wszystkim fajny pomysł! Jednak nie byłbym sobą gdybym nieco nie ponarzekał (takie spaczenie zawodowe..) ale nie tylko Jak dla mnie za szybko roślinki są obracane, przez co ich podziwianie jest dla mnie utrudnione. Również jakość, domniemane HD do wyboru w YT na takie nie wygląda. Kolejna kwestia to oddalanie ujęcia. Na początku pomyślałem, że dużo fajniejsze było by, gdybyś nagrał np. jeden do dwóch pełnych obrotów na zbliżeniu, a kolejne dwa tak, żeby było widać całą roślinę - i złożyć te dwa ujęcia w programie. Było by lepsze niż skakane poszerzanie ujęcia. Zresztą tak się robi teledyski, trailery itd, składając krótkie sceny w całość (nadaje to dynamiki). Ale tu dynamika nie jest tak istotna jak estetyka, moim zdaniem Ale napisałem "Na początku" bo jak zobaczyłem zbliżenie ordensis x fulva a następnie oddalenie "w rytm" to oniemiałem. Wygląda to pięknie przy takim zbliżeniu, no i wyszło Ci całkiem płynne oddalenie, co było super. Tak więc możesz albo poćwiczyć płynność albo poskładać "statyczne" ujęcia. W ogóle widać poruszenia aparatu/kamery, poruszenia doniczki, cienie na ścianie, ale wystarczy zwrócić na to uwagę, wyeliminować i będzie git. Czcionka i kolorystyka/gradient nazw roślinek są bardzo fajne. Niestety, kilka razy pojawił się najpierw napis w lewym górnym rogu, a dopiero później (chyba) właściwa "plansza" z nazwą. To co jeszcze mnie razi to symetria. Przy obracaniu obiektu może to bardzo się rzucać w oczy, ale rośliny nie są idealnie symetryczne i pewnie bardzo trudno jest tak je ustawić by ją zachować. W każdym razie to tylko moje osobiste uwagi i jeśli z chociaż jedną się zgodzisz i nad nią popracujesz, to nasz czas, który poświęciliśmy na napisanie/przeczytanie tego nie będzie czasem zmarnowanym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 Dzięki zuo za opinię. Wiesz, z chęcią zrobiłbym to lepiej. Ale coś mnie ogranicza - czas. Ostatnio, znalazłem go dosłownie chwilę (najmłodsza miała popołudniową drzemkę) i nakręciłem kilka ujęć. Wbrew pozorom, układanie doniczki, na obrotowym spodku, zmiana doniczki na inną, zmiana kąta nachylenia kamery, itd sporo zajmuję. A ja nie należę do osób cierpliwych, więc robienie jednego, krótkiego filmu przez dłuższy okres czasu (rok?), nie wchodzi w grę. Co do obrotu roślin - wolniej się nie da (prędkość obracania, jest już zmniejszona o połowę). Jak powstanie część druga, ujęć moich roślin z tej perspektywy, może ich jakość będzie lepsza, a może nie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 20 Listopada 2014 Autor Share Napisano 20 Listopada 2014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 17 Maja 2015 Autor Share Napisano 17 Maja 2015 Wrzucam świeży filmik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 Najlepszy był drugi zwrot akcji, gdy kwiat zaczął wracać do kadru. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi