Skocz do zawartości

Moja mała hodowla

Sttigg

Rekomendowane odpowiedzi

Nowa porcja zdjęć: https://picasaweb.google.com/11814908405360...gCKrcxZnjgLLHPQ.

Mimo że około 50 nasionek było opisanych jako capensis broad leaf a drugie 50 jako spatulata, to moim zdaniem wszystkie wyglądają tak samo :P Mam też do was pytanie, niektóre z siewek mają już po 5-6 listków owadożernych (choć niektóre tylko jeden) i do 1cm średnicy. Czy można już je przesadzić? Bo niektóre rosną w gęstwinach podczas gdy kilka centymetrów dalej jest sporo wolnego miejsca (miejscami jest po 5 roślinek na cm^2, a w innym jest ponad 20cm^2 wolnego miejsca).

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 months later...

Trochę sobie zapomniałem ale oto i zdjęcia.

Mój "potwór" czyli d.spatulata 'white flower'

post-6310-1378046025_thumb.jpg

PICT1140.JPG

Puszcza już szósty pęd kwiatowy, przy okazji dzieląc się, trochę przez to zmarniała ale jakoś się trzyma :) Przez perspektywę może wydawać się mniejsza, ale w rzeczywistości ma prawie 7cm średnicy.

PICT1154.JPG

Poniżej kilka zdjęć jednej z moich spatulat 'pink flower'. Poniżej na przykład pęd z jednym pąkiem :D nic nie ucinałem, taki urósł.

PICT1156.JPG

Tutaj inne pędy tej samej spatulaty, najwięcej pąków na jednym pędzie ile naliczyłem to 22.

PICT1157.JPG

A tu rosiczka chciała sobie wyhodować gałąź.

PICT1160.JPG

'Royal red' kanibal:

PICT1161.JPG

Ventratka:

PICT1163.JPG

Resztę roślinek pokażę kiedy indziej, na pewno znajdzie się w śród nich ponad 40centymetrowy kaptur leucophylli :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.