Sttigg Napisano 8 Maja 2013 Autor Share Napisano 8 Maja 2013 Nowa porcja zdjęć: https://picasaweb.google.com/11814908405360...gCKrcxZnjgLLHPQ. Mimo że około 50 nasionek było opisanych jako capensis broad leaf a drugie 50 jako spatulata, to moim zdaniem wszystkie wyglądają tak samo Mam też do was pytanie, niektóre z siewek mają już po 5-6 listków owadożernych (choć niektóre tylko jeden) i do 1cm średnicy. Czy można już je przesadzić? Bo niektóre rosną w gęstwinach podczas gdy kilka centymetrów dalej jest sporo wolnego miejsca (miejscami jest po 5 roślinek na cm^2, a w innym jest ponad 20cm^2 wolnego miejsca). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Jeśli chce Ci sie to możesz przesadzić, ale będziesz miał więcej roboty z tym, bo musisz się bardziej starać przy takich rozmiarach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Możesz, ale spokojnie nic im się nie stanie. Co mają powiedzieć w naturze jak się setka sypnie na 1cm2 Niech sobie jeszcze podrosną, bo w kupie raźniej. Ja swoje trzymam w gęstwinach świetnie to wygląda, oczywiście kto jak woli. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Z doświadczenia wiem, że rozsadzanie czegoś takiego to prawdziwa mordęga, raczej nie obywa się bez strat i nie ma sensu się z tym cackać - niech sobie rosną, jak już powiedzieli poprzednicy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sttigg Napisano 8 Maja 2013 Autor Share Napisano 8 Maja 2013 Po prostu się bałem żeby jedna drugiej nie zarosła, ale jak mówicie że mogą tak rosnąć to niech rosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Będą jakieś nowe zdjęcia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sttigg Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Trochę sobie zapomniałem ale oto i zdjęcia. Mój "potwór" czyli d.spatulata 'white flower' Puszcza już szósty pęd kwiatowy, przy okazji dzieląc się, trochę przez to zmarniała ale jakoś się trzyma Przez perspektywę może wydawać się mniejsza, ale w rzeczywistości ma prawie 7cm średnicy. Poniżej kilka zdjęć jednej z moich spatulat 'pink flower'. Poniżej na przykład pęd z jednym pąkiem nic nie ucinałem, taki urósł. Tutaj inne pędy tej samej spatulaty, najwięcej pąków na jednym pędzie ile naliczyłem to 22. A tu rosiczka chciała sobie wyhodować gałąź. 'Royal red' kanibal: Ventratka: Resztę roślinek pokażę kiedy indziej, na pewno znajdzie się w śród nich ponad 40centymetrowy kaptur leucophylli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 okazały dzbanecznik podoba mi się no i rosiczka niesamowicie płodna wariatka jakaś Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi