Majak93 Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) A liczi już Ci owocowało? dopiero jest takie ale słyszałem że trzeba naprawdę dobrych warunków żeby owocowało, i też nie zawsze się udaje. Edytowane 21 Maja 2013 przez Majak93 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incluso Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Ale ładnie się rozwija, to już coś a moje marakuje jak nie kiełkowały to nie kiełkowały, a jak zaczęły to jedna za druga Nawet podczas przesadzania do właściwej doniczki, gdzieś się nasiono zawieruszyło i wykiełkowało i teraz mam nadmiar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Cycas revoluta - młode liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Ech piękny widok u cycasa... niestety w tym roku na razie żaden z moich nie chce tak ruszyć... nawet tylko z 3 Twój nie ma żadnych innych liści? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Twój nie ma żadnych innych liści? Nie ma, stare liście ściąłem, dlatego wyrastają nowe. Przez 3 lata "stał w miejscu", więc go zmusiłem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Ale co, te stare liście jakieś nie za bardzo były czy jak? Może wystarczyło go właściwie przezimować? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Po raz pierwszy przezimowałem na zimnym parapecie (15 i mniej stopni C). Liście były stare i coraz bardziej żółte, a nowe przez kilka lat nie pojawiały się. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Pewnie samo takie zimowanie pomogło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Może tak, może nie. Były już brzydkie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi