miklu Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 (edytowane) Moja D. aliciae, której zdjęcia niedawno wrzuciłem, zaczęła bardzo marnieć. Niemalże połowa ,,zczarniała". Co zrobić? Edytowane 30 Września 2013 przez miklu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Alicje tak mają, moja "padła" kilka razy i teraz w miejscu jednej rośliny rosną cztery. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miklu Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 (edytowane) Kiedy mam się spodziewać jej powstania? Edytowane 1 Października 2013 przez miklu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Zależy jakie będzie miała warunki, ale liczyłbym bardziej na 2tygodnie do 2 miesięcy. Dużo zależy też od tego jak bardzo "padła" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaron Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Mam dwa pytania dotyczące rosiczek: 1. Czy ten mech w żaden sposób nie przeszkadza rosnąć mojej rosiczce?: 2. Czy w jednej doniczce może rosnąć więcej niż jedna rosiczka (np. 3 duże) tak by sobie na wzajem nie szkodziły? Bo chciałbym żeby były trochę gęściej rozmieszczone bardzo ładnie to wygląda a tak się składa, że mam od Kosy ślicznie rosnących rosiczek kilkadziesiąt ;P. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 1.Nie. 2.Tak. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Rosiczka capensis strasznie marnieja są to małe siewki doswietlam żarówka od mniej wiecej 16:00 do 22 czy da sie cos zrobic żeby jeszcze ich ratowac? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Bez zdjęcia trudno stwierdzić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Na zdjęciach nie widać tego tak dokładnie ale proszę : http://zapodaj.net/b560eb0dc9767.jpg.html http://zapodaj.net/e8f0d56bf5d21.jpg.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Według mnie nic im nie jest. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Wg mnie są przysuszone przez lampkę, czym doświetlasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Doświetlam żarówką Philips Tornado 23W Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Jaka odległość światła od roślin?Jaka temperatura barwowa światła? Edytowane 26 Grudnia 2013 przez Painkiler1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Jakieś 20-30 cm nad doniczka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 To nie wiem czemu tak przysychają, trzeba czekać na rozwój wypadków albo na opinię kogoś bardziej kompetentnego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi