Skocz do zawartości

Wysiew

frugosz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisać mogę, że nawet bardzo szybko Tobie wyrosły. ;-)

Moje jeszcze malutkie. :)

Dokarmiałem parę razy,ale robiłem długie odstępy. Może od tego. Dodatkowo doświetlam je kilka godzin dziennie, Skoro mówisz ,że widać efekty to tylko się cieszyć :rotfl: Jak jeszcze podrosną ,to będę was prosił o identyfikację rosiczek, bo to kilka odmian jest a po przesadzeniu trochę mi się nazwy poplątały

Edytowane przez frugosz
Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 108
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No właśnie pęd kwiatowy rolleyes Nie osłabi mi to w jakiś sposób rośliny? Wiem że jak parę lat temu próbowałem hodowac muchołówki ,to koledzy pisali aby obcinać takie pędy.

Kwitnienie zawsze w mniejszym lub większym stopniu osłabia roślinę, skoro energia idzie w pęd kwiatowy, rozwój kwiatów i zawiązanie nasion, a nie w liście. Kwestia czy to osłabienie może wykończyć roślinę, czy nie. Jeśli roślina jest zdrowa i ma dobre warunki, nie jest świeżo po przesadzeniu, po leczeniu, źle przezimowana, itp. - nie wykończy. I nieważne czy jest to rosiczka czy muchołówka.

Edytowane przez hddk
Odnośnik do odpowiedzi

Kwitnienie zawsze w mniejszym lub większym stopniu osłabia roślinę, skoro energia idzie w pęd kwiatowy, rozwój kwiatów i zawiązanie nasion, a nie w liście. Kwestia czy to osłabienie może wykończyć roślinę, czy nie. Jeśli roślina jest zdrowa i ma dobre warunki, nie jest świeżo po przesadzeniu, po leczeniu, źle przezimowana, itp. - nie wykończy. I nieważne czy jest to rosiczka czy muchołówka.

W moim wypadku może osłabić bo to młode siewki są i też stosunkowo niedawno były przesadzane. Wielkie dzięki za odpowiedź.

Odnośnik do odpowiedzi