CFHs Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Czemu [beeep] da? W dzień roślinka stoi na parapecie, wieczorem pod lamką. Faktycznie długo czekam z tym przesadzeniem, ale uwierzcie mi na słowo że nie miałem czasu ani możliwości na pojechanie do oddalonego od mojego miejsca zamieszkania obi, a kwiaciarnie które odwiedziłem torfu nie miały. Dzisiaj wieczorem podjade do OBI i mam nadzieję że wrócę z torfem, bo roślinka faktycznie troche zmarniała Jeśli nie masz specjalistycznego oświetlenia do roślin, to takie doświetlanie jest jak mycie zębów wodą. Przenoszeniem rośliny z parapetu na biurko zapewniasz jej tylko kolejne dawki stresu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Jak nie postawisz muchołówki na stałe w najbardziej nasłonecznionym miejscu , przesadzonej do uczciwego podłoża , to coraz mniejsza szansa że coś z niej będzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertys Napisano 10 Maja 2013 Autor Share Napisano 10 Maja 2013 Przesadziłem ją przed chwilą, zrobiłem to najdelikatniej jak tylko potrafiłem. Roślina w ciągu dnia stoi na parapecie na słońcu, wieczorem stawiam ją pod lampką. Czy to źle? Byłem pewny że tak jej pomogę bo będzie mieć więcej światła. P.S. Dzięki wielkie za zauważanie moich błędów i ich korygowanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Przesadziłem ją przed chwilą, zrobiłem to najdelikatniej jak tylko potrafiłem. Roślina w ciągu dnia stoi na parapecie na słońcu, wieczorem stawiam ją pod lampką. Czy to źle? Byłem pewny że tak jej pomogę bo będzie mieć więcej światła. P.S. Dzięki wielkie za zauważanie moich błędów i ich korygowanie No na noc to wyłącz lampkę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertys Napisano 11 Maja 2013 Autor Share Napisano 11 Maja 2013 Lampkę włączałem tylko wieczorem, tak do 22. Nigdy na noc rośliny pod oświetleniem nie zostawiłem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Roślina w ciągu dnia stoi na parapecie na słońcu, wieczorem stawiam ją pod lampką. Czy to źle? Byłem pewny że tak jej pomogę bo będzie mieć więcej światła. A przeczytałeś temat z linku, który umieściłem w mojej odpowiedzi? Napisaliśmy Ci już przecież z CFHs, że to nie ma sensu... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi