Wrazik Napisano 20 Maja 2013 Autor Share Napisano 20 Maja 2013 Nie, helki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Bardzo ładne helki, widziałem na własne oczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 20 Maja 2013 Autor Share Napisano 20 Maja 2013 Dziekuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Ja z zainteresowaniem czekam na efekt końcowy i fotki po pewnym czasie hodowli w takich warunkach . Nie rozumiem 'hejterów', dla mnie wygląda to bardzo ładnie, nowocześnie i nietypowo, więc chyba kwestia gustu. Jeśli oświetlenie spełni pokładane w nim nadzieje - i rzeczywiście rośliny będą dobrze pod nim rosły - to będzie to ciekawa alternatywa dla bardziej znanych sposobów doświetlania, szczególnie dla osób, które dla efektów wizualnych mogą zapłacić parę zł więcej. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 20 Maja 2013 Autor Share Napisano 20 Maja 2013 (edytowane) Wreszcie ktoś pomyślał tak samo, jak ja Po prostu chcę się rozwijać. Po co cały czas tkwić w miejscu i używać oklepanych sposobów, kiedy można zaryzykować i osiągnąć coś nowego ? BTW, dowiedziałem się od Andreasa Wistuby, że sam wprowadza teraz w swojej hodowli oświetlenie LED - a jemu chyba można wierzyć Sam zresztą miałem okazję się o tym przekonać Edytowane 20 Maja 2013 przez Człowiek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2013 Nie chcę uprzedzać wydarzeń...ale to zdjęcie chyba daje nadzieję na sukces . Pierwszy liść, który urósł w pełni pod LEDami, i już widać ładne kolorki (chociaż nawet do końca się nie otworzył ). Na zdjęciu trochę przekłąmane kolory, w rzeczywistości wygląda dużo lepiej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brenas Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 zrobił byś fotkę jak to oświetla rośliny w nocy i jaka temperaturę dają te ledy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2013 Temperatura o niebo lepsza niż pod świetlówkami - cały panel jest chłodzony 1 wentylatorkiem położonym na górę (na razie jest osobno, ale jeszcze będę przerabiał oprawę tak, żeby go przykręcić i zapewnić mu zasilanie z tego samego zasilacza, co diody). Temp. w środku terrarium nie jest wogóle podniesiona, w przeciwieństwie do oświetlania swietlówkami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Jakie są efekty takiego oświetlenia? Sam myślę o stworzeniu sobie panelu z 30- diodami power led 1W. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez Dorian Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Finalnie jaki stosunek kolorów? Biały:niebieski:czerwony? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi