Skocz do zawartości

ROR - Rośliny Owadożerne Reeza ^^ (i nie tylko)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ja ich tam nie trzymam jak dla wystawy, po prostu mi się tak podoba.Ja ich tam nie trzymam jak dla wystawy, po prostu mi sie tak podoba.

Tobie się tak podoba, a rośliny światła nie mają. Rób jak chcesz, twoje rośliny, w każdym razie ja mam dużo większą frajdę z hodowli, jak roślina dobrze rośnie, niezależnie od tego, czy w pokoju czy w ogródku daleko od domu, niż jak stoi zabiedzona na ciemnym parapecie.

Odnośnik do odpowiedzi

Tobie się tak podoba, a rośliny światła nie mają. Rób jak chcesz, twoje rośliny, w każdym razie ja mam dużo większą frajdę z hodowli, jak roślina dobrze rośnie, niezależnie od tego, czy w pokoju czy w ogródku daleko od domu, niż jak stoi zabiedzona na ciemnym parapecie.

Emm? Nie rozumiem. Nie trzymam nic na ciemnym parapecie o.O

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, jakoś się tutaj nerwowo robi.

W każdym razie, niższe doniczki ustawiaj bliżej okna, bo jeśli zrobisz odwrotnie, to wysokie zasłaniają światło tym mniejszym po prostu. Inna sprawa jest taka, że większość tych roślin wcale nie potrzebuje szklarenki i pewnie lepiej radziłaby sobie bez niej, ale rozumiem, że to Twój wybór.

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze, ale co jeśli nie mam miejsca gdzie indziej? x.x

Mała rada : nim kupisz roślinkę, zwierzątko najpierw sprawdzasz jakie ma wymaganie, potrzeby a jak stwierdzisz że im podołasz i zapewnisz odpowiednie warunki dopiero kupujesz/ adoptujesz .

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh, dobra, koniec tematu bo znów zaczyna się jak poprzednio x.x Czekajcie na nowe zdjęcia, niebawem i tyle o tym, że niektóre te rośliny poradziły by sobie bez szklarni. Poza tym zbieram aktualnie za prawdziwe terra i oświetlenie, część będzie w szklarni, część w terra.

Odnośnik do odpowiedzi

Cefala też nie ma potrzeby w terrarium, jak chcesz koniecznie kupić terra i coś do niego wsadzić to poczytaj np. o D.adelae, bo znowu helka i darlingtonia są trudniejsze w hodowli.

(bez edita, nie powtarzam się)

Edytowane przez d0b3kk
Odnośnik do odpowiedzi

Niech zgadnę - Cefal & Darlingtonia ?

Tak, dokładnie. Zresztą, hodowlą heliamfor zajmij się może za jakiś czas, jak nabierzesz troszkę doświadczenia - taka mała rada :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.